«Να δω την απόδοση που θέλω από τα παιδιά», δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το φιλικό με την Ουγγαρία ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Γκουστάβο Πογιέτ, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο της Ουγγαρίας.

«Είναι μία δυνατή ομάδα και δεν καταλαβαίνω γιατί η Ουγγαρία δεν είναι στο Μουντιάλ, με βάση τα όσα είδαμε στο Nations League, είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Πογιέτ:

Για το τι ξέρει για την Ουγγαρία και για την πορεία της Ουρουγουάης στο Μουντιάλ: «Αρχικά σας ευχαριστώ για τα λόγια σας. Θυμάμαι την Ουγγαρία από την εποχή που έπαιζε ο Πούσκας. Είναι μία δυνατή ομάδα και δεν καταλαβαίνω γιατί η Ουγγαρία δεν είναι στο Μουντιάλ, με βάση τα όσα είδαμε στο Nations League. Παίζουν ρόλο και τα προκριματικά με το τι θα βρεις μπροστά σου αλλά αυτή τη στιγμή μπορούν να αντιμετωπίσουν μία μεγάλη δύναμη. Για την Ουρουγουάη έχουμε ένα ισχυρό κέντρο και αρχικά να προκριθούν μετά τους ομίλους και μετά βλέπουν»

Για το αυριανό παιχνίδι: «Τα βασικά παραμένει η πίστη στους παίκτες, στην επιθυμία των παικτών να αγωνιστούν με το εθνόσημο, να δω την απόδοση που θέλω από τα παιδιά και είναι ευκαιρία να δούμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα και σε ένα εξαιρετικό γήπεδο. Θέλουμε να τα αξιοποιήσουμε όλα αυτά»

Για το καθήκον της με την Ουγγαρία: «Είναι διαφορετικές οι καταστάσεις. Όταν κλείναμε τα φιλικά, νομίζαμε πως θα είχαμε όλους τους παίκτες αλλά τώρα έχουμε νέα πρόσωπα και θα δούμε τις επιλογές που θα έχουμε για τα επίσημα παιχνίδια»