Στην κάμερα της NOVA μίλησε ο Μίχαελ Σκίμπε και έκανε έναν μίνι απολογισμό για τα όσα έχει ζήσει μέχρι στιγμής στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. 

Aρχικά, αναφέρθηκε στην παλαιότερη δήλωση Παπασταθόπουλου ότι πρώτος στόχος ήταν η Ελλάδα να ξαναγίνει ομάδα μετά την αποτυχία στα προκριματικά του Euro 2016: 

«Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είχε δίκιο, αυτός ήταν ο πρώτος στόχος να γίνουμε ομάδα. Το έχουμε καταφέρει, αλλά τα τελευταία αποτελέσματα είναι ανεπιτυχή».

Για το αν υπήρξε κάτι που τον εξέπληξε ή τον δυσαρέστησε όταν ανέλαβε την ομάδα
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος απ’ την πορεία της ομάδας. Έχουμε γίνει πολύ ανταγωνιστικοί. Βρήκαμε στο δρόμο μας μια ομάδα, όπως το Βέλγιο, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Σχετικά με την φιλοσοφία του για την Εθνική είπε: 
«Το πιο σημαντικό ως φιλοσοφία είναι να παρακολουθώ τη δουλειά που γίνεται στους συλλόγους. Είναι σημαντικό να μπορώ να εξελίσσω το ελληνικό ταλέντο όπως στις περιπτώσεις του Δώνη, του Ρέτσου, του Μπακασέτα. Θέλω να μεταδίδω στην ομάδα σιγουριά και αυτοπεποίθηση».
Για την σύγκριση με τον Ότο Ρεχάγκελ και αν έχει πάρει στοιχεία απ’ αυτόν: 
 «Νομίζω πως ως Γερμανοί προπονητές δίνουμε συγκέντρωση στην άμυνα και στην πειθαρχία. Θέλουμε παίκτες με προσωπικότητα να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στην ομάδα. Μίλησα με τον Ότο και με μύησε στα μυστικά της ελληνικής καθημερινότητας και της κουλτούρας. Εξελίχθηκα μέσα απ’ αυτά και νομίζω πως βοήθησα στην ομάδα».

Τέλος, όταν είχε προσληφθεί είχε δηλώσει πως θα καλεί παίκτες με αγωνιστικό ρυθμό. Βλέπουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα. Έχει αλλάξει γνώμη στην πορεία;
«Το κριτήριο αυτό θεωρώ πως είναι λανθασμένο. Πρέπει να έρχονται 11 παίκτες οι οποίοι θα αγωνίζονται με πάθος και αυταπάρνηση».