Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Μακάμπι Χάιφα τόνισε ότι ναι μεν το αυριανό ματς είναι σημαντικό, αλλά τόνισε πως δεν τελειώνει τίποτα ούτε με θετικό ούτε με αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα εικόνα των παικτών του, αλλά σημείωσε ότι οι πράσινοι έχουν πράγματα να βελτιώσουν.

Η σημασία του αυριανού αγώνα και ο εκνευρισμός του σε ερώτηση Ισραηλινού δημοσιογράφου για το αν γνωρίζει δύο παίκτες της Μακάμπι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Μακάμπι Χάιφα:

Για το γεγονός ότι δίνει σερί παιχνίδια απαιτήσεων και αν τον προβληματίζει κάτι: «Τα ευρωπαϊκά ματς είναι μεγαλύτερης έντασης από του ελληνικού. Παίξαμε βέβαια δύο ντέρμπι σε υψηλό ρυθμό. Τα έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και αύριο».

Για το αν συμφωνεί με την άποψη ότι αν πάρει θετικό αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε τροχιά πρόκρισης: «Οι προπονητές είναι συνήθως πιο συντηρητικοί καθώς υπάρχουν έξι παιχνίδια. Είναι ένα γκρουπ με πολλές καλές ομάδες. Δεν θεωρώ ότι εξασφαλίζουμε κάτι ως προς το τελικό αποτέλεσμα η νίκη. Επίσης πιστεύω ότι δεν είναι καταστροφικό το να μην κερδίσουμε. Πρέπει να υπάρχει διάρκεια. Κάναμε ένα καλό βήμα στο πρώτο ματς και θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό. Εχουμε δύο συνεχόμενα παιχνίδια με Ρεν. Μην το ξεχνάτε. Θα ήταν ιδανικό το να κερδίζαμε αύριο».

Για το αν θα κάνει αλλαγές αύριο: «Πάντα προσπαθούμε να έχουμε μία ενδεκάδα που θεωρούμε ότι θα κερδίσει το παιχνίδι βασιζόμενοι σε παίκτες που είναι σε καλύτερη κατάσταση. Το σκεπτικό μας είναι ότι θα πρέπει να έχουμε ένα σύνολο που να μας δώσει το καλό αποτέλεσμα. Αυτό έχουμε στο μυαλό μας».

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του προπονητή τακτικής: «Η τακτική είναι ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Έχουμε σύνθετο ρόλο ως προπονητές. Είτε αφορά το οργανωτικό κομμάτι είτε το επικοινωνιακό».

Για το αν ξέρει δύο καλούς παίκτες της Μακάμπι: «Ξέρω όλους τους παίκτες της Μακάμπι δεν ξέρω μόνο δύο. Είναι μια μεγάλη ομάδα που πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα και έπαιξε και πολύ καλά στα προκριματικά».

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν ήταν αποτελεσματική στο ματς με τον ΠΑΟΚ: «Το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού έχει πολλούς παράγοντες. Νομίζω ότι από την αρχή της σεζόν η ομάδα βρίσκεται βρίσκεται σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση. Σίγουρα υπήρχαν παιχνίδια που ήταν καλά ενώ σε άλλα είχαμε κάποια θέματα. Από μας εξαρτάται το που θα φτάσουμε την ομάδα. Με ικανοποιεί η εικόνα που έχουμε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι αρχές Οκτώβρη και έχουμε αρκετούς καινούργιους ποδοσφαιριστές. Η εικόνα μας μας ικανοποιεί, αλλά μας δείχνει ότι μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες φέτος απ΄ ότι τα προηγούμενα. Έχουμε υψηλά κίνητρα και αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να είμαστε ακόμα πιο καλοί».

Για το γεγονός ότι η ομάδα δέχεται πιο εύκολα γκολ φέτος: «Στα τελευταία παιχνίδια φέτος κάναμε κάποια λάθη που δεχτήκαμε γκολ. Δεν έχουμε αλλάξει τόσο πολύ το προφίλ της ομάδας. Όταν έχεις περισσότερη ποιότητα, προκύπτουν κενά που μπορεί να καλυφθούν. Είναι πράγματα που διορθώνονται και αυτό θα γίνει μέσα από την δουλειά».

Για το στοιχείο που θέλει να δει να δουλεύει αύριο: «Σίγουρα. Μέχρι τώρα έχουμε παίξει 13 παιχνίδια τα 8-9 εκ των οποίων είναι πιο υψηλού επιπέδου. Προσπαθούμε να έχουμε μεγαλύτερη ισορροπία στο επιθετικό και στο ανασταλτικό κομμάτι. Εκεί δουλεύουμε καθώς πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, διότι μπορεί να κριθεί ένα παιχνίδι σε αυτό το σημείο. Υπάρχουν θέματα που θα πρέπει να διορθώσουμε. Οι προπονήσεις είναι λίγες, αλλά πάντα υπάρχουν πράγματα που θες να διορθώσεις. Είναι κάτι που πρέπει να φτιάξουμε και δεν πρέπει να συνεχιστεί στο μέλλον. Επίσης στις τελικές προσπάθειες πρέπει να γίνουμε καλύτεροι».