Η ομιλία του Πέδρο Μαρτίνς στην ανάπαυλα έπαιξε κομβικό ρόλο για την εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, που φαίνεται πως ενέπνευσε τους παίκτες του να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ που του χάρισε την σπουδαία πρόκριση.

Έχει μόλις τελειώσει το ημίχρονο για τον Ολυμπιακό με τη PSV Αϊντχόφεν και με αυτό το 2-0 τα πράγματα δεν δείχνουν καλά. «Ήταν σαν να ήμασταν σε πανικό εκείνη την ώρα», τόνιζε ο Μπα στο κανάλι του Olympiacos TV μεταφέροντας την πίεση που υπήρχε εκείνη τη στιγμή. Σαν ψυχρολουσία δηλαδή. Δεν είναι φυσικά εύκολο.

Ούτε να… βγάλεις αυτά τα 2 γκολ ούτε να βελτιώσεις δραστικά την εικόνα σου σε ένα τέτοιο ματς. Ο Ολυμπιακός το έκανε και ένας βασικός λόγος ήταν και η ομιλία του Μαρτίνς στο ημίχρονο αλλά και το πως μίλησαν στην ομάδα οι πιο παλιοί παίκτες.

Μεταξύ άλλων ο Ίβηρας κόουτς που θέλησε να δώσει μία ψυχολογική ώθηση στην ομάδα και να την ετοιμάσει πιο σωστά πνευματικά είπε προς τους παίκτες του: «Είμαστε Ολυμπιακός και δεν υπάρχει τίποτα ακατόρθωτο για εμάς. Να μην σκύψουμε το κεφάλι. Να σηκωθούμε, να δείξουμε το ανάστημά μας και να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Να μην σταματήσουμε να πιέζουμε. Όλα γίνονται. Να κάνουμε τη διαφορά και να μπούμε να τα δώσουμε όλα στο ματς».