Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Ομόνοια, η ΑΕΚ έχασε με κάτω τα χέρια από την Μπράγκα στη Πορτογαλία και παρότι η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA δεν άλλαξε, καθώς παραμένει 17η (24.000), ο ανταγωνισμός πήρε αρκετούς βαθμούς.

Η ισοπαλία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και οι δύο νίκες από Χάποελ Μπερ Σεβά και Μακάμπι Τελ Αβίβ αυξάνουν την απειλή από Κροατία και Ισραήλ που έρχονται από πίσω.

Υπενθυμίζεται πως η 14η θέση συνεπάγεται πως ο πρωταθλητής θα είναι στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Κυπελλούχος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η 15η θέση σημαίνει πως ο πρωταθλητής θα είναι στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 16η και η 17η θέση σημαίνουν πως ο πρωταθλητής θα παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τέσσερις ομάδες και όχι πέντε.

Από τη 18η μέχρι την 28η θέση ο πρωταθλητής συμμετέχει στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και δεν υπάρχει πέμπτος εκπρόσωπος.

Προηγούμενο άρθροΤάνκοβιτς: “Να πάρουμε το μάθημά μας”
Επόμενο άρθροΤο πανόραμα της Euroleague