Λιόν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλληλοεξουδετερώθηκαν στη Γαλλία στον πρώτο προημιτελικό του Europa League, με το 2-2 να αφήνει τα πάντα ανοιχτά εν όψει της ρεβάνς σε μία εβδομάδα στο Ολντ Τράφορντ.

Σε ένα χορταστικό ματς στο Groupama Stadium Λιόν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2, στον πρώτο τους αγώνα για τα προημιτελικά του Europa League.

Έτσι, τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ τη Μεγάλη Πέμπτη (17/04), με τον νικητή του ζευγαριού να αντιμετωπίζει στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες είτε τη Ρέιντζες είτε την Αθλέτικ, που έμειναν στη λευκή ισοπαλία στη Σκωτία.

Στα του ματς, η Λιόν κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 25′. Ο Αλμάντα εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από την αριστερή πλευρά όπως επιτίθονταν οι γηπεδούχοι, ο Ονάνα έκανε κάκιστη εκτίμηση, με συνέπεια η μπάλα να σκάσει μπροστά του, να το ξεγελάσει και να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0.

Ωστόσο, η ανώτερη στο πρώτο μέρος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε στα αποδυτήρια με την ισοπαλία.

Στην τελευταία φάση πριν ο διαιτητής στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ο Λένι Γιόρο έκανε το 1-1 με buzzer beater κεφαλιά.

Ο Φερνάντες εκτέλεσε το φάουλ στην καρδιά της άμυνας των “γκον”, ο Πέρι έδιωξε με γροθιές, ο Ουγκάρτε σούταρε εκτός περιοχής, με τον νεαρό κεντρικό αμυντικό να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα με την αγγλική ομάδα.

Στο 88′ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγκάλιασε το μεγάλο διπλό με τον Ζίρκζεϊ. Το σύνολο του Αμορίμ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Φερνάντες έβγαλε σέντρα πάρε-βάλε στον Ολλανδό επιθετικό, που δεν αστόχησε από πλεονεκτική θέση για το 1-2.

Κι εκεί που όλα φαινόταν να έχουν κριθεί, ο Τσέρκι στο 90+5′ ξέρανε τους Βρετανούς, στέλνοντας την πρόκριση να κριθεί Ολντ Τράφορντ από μηδενική βάση.