Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, μίλησε πριν την πρεμιέρα του Europa League στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της Φράιμπουργκ και τόνισε πως το Γ. Καραϊσκάκης και ο κόσμος της ομάδας θα δώσουν δύναμη στους παίκτες του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου:

Για το εάν έχει κάποιο πλάνο διαφορετικό απ’ ότι με ΑΕΚ: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κάθε αντίπαλος και κάθε διοργάνωση. Το πιο σημαντικό είναι να μένουμε πιστοί στην ταυτότητα και το πλάνο παρότι είμαστε μία ομάδα που τώρα φτιάχνεται. Τα συστατικά και οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές. Θέλουμε να μένουμε πιστοί στο πλάνο μας και φυσικά να είμαστε επιτυχημένοι στις προσπάθειές μας με τους αντιπάλους μας».

Για τα περσινά ματς: «Είναι νέα χρονιά. Νέα ομάδα και νέα συναισθήματα και αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου ότι μπορείς να ξαναγράψεις μία άλλη ιστορία μέσα από έναν αγώνα. Έτσι λοιπόν ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.

Συμπαγή με ίδιο προπονητή εδώ και 13 χρόνια και ίδιους παίκτες. Εχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας αλλά και έχουμε και κάτι που θα κάνει διαφορά: το Καραϊσκάκη που θα μας δώσει δύναμη για να πάρουμε αποτέλεσμα, όπως κάναμε και στα 2 προηγούμενα ματς στην Ευρώπη».

Για τα αρκετά γκολ που έχει δεχθεί η Φράιμπουργκ: «Πιστεύω πως η Φράιμπουργκ είναι μία ολοκληρωμένη ομάδα. Μία πολύ ποιοτική ομάδα που ήταν 5η πέρυσι στη Μπουντεσλίγκα, ένα από τα πιο καλά Πρωταθλήματα. Ανεξάρτητα από τα γκολ που έχει δεχθεί έχει μεγάλη ποιότητα. Πριν σας είπα ότι παίζει ρόλο η επιτυχία. Η επιτυχία στις μικρές λεπτομέρειες. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Περιμένουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Βλέπω πως στην ομάδα υπάρχει μεγάλη όρεξη για βελτίωση. Όταν μίλησε ο Βιθέντε για καλούς παίκτες να εννοούσε και το staff και τους προπονητές (γέλια). Είμαστε έτοιμοι και καλά προετοιμασμένοι να ξεκινήσουμε καλά».

Για τα τρωτά σημεία της Φράιμπουργκ: «Νομίζω πως ο στόχος αύριο είναι να είμαστε ο πιο καλός μας εαυτός ατομικά και ομαδικά. Η καλύτερη εκδοχή μας. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα ολοκληρωμένη. Να παίξουμε με τη ψυχή, την καρδιά μας και να ξεσηκώσουμε τον κόσμο Μας αλλά να είμαστε και έξυπνοι. Είμαστε μία ομάδα που συνεχώς βελτιώνεται. Είμαστε προετοιμασμένοΙ. Καλά προετοιμασμένοι. Να παίξουμε με πάθος, να δείξουμε την πιο καλή εκδοχή και έχουμε τον έλεγχο των λεπτομερειών. Επίσης θέλω να πω πως ο πιο μεγάλος μας εχθρός είναι ο ίδιος μας εαυτός και εννοώ στιγμές που πρέπει να πιέσουμε και να κρατήσουμε τον έλεγχο. Η απάντηση στο αυριανό παιχνίδι – που επιμένουμε πως θα είναι δύσκολο και υψηλού επιπέδου – αλλά και η συνταγή είναι ο συναισθημστικός έλεγχος. Να παίζεις με τη ψυχή και την καρδιά σου αλλά να ελέγχεις και τα συναισθήματα στη διάρκεια του αγώνα».