Ο τεχνικός της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, ανέλυσε την αυριανή αναμέτρηση της ομάδα του κόντρα στον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως το κίνητρο είναι υψηλό στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είμαστε έτοιμοι γι’αυτό το πρώτο παιχνίδι στους ομίλους του Europa League, o ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα και περιμένουμε με αγωνία το ματς. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε απέναντι σε πιο δυνατές ομάδες. Είναι μία πρόκληση για εμάς και είναι πολύ χρήσιμα παιχνίδια στην διαδικασία ανάπτυξης όπου βρισκόμαστε».

Για το αν θεωρεί ότι το αυριανό ματς είναι crash test για την ομάδα του: «Είναι ιστορικό παιχνίδι μεν, αλλά πρέπει να το δούμε σαν κανονικό. Για να είμαστε εδώ, σημαίνει ότι κάτι έχουμε κάνει καλά, είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε σε τέτοιο επίπεδο. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, θέλουμε να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Είναι κίνητρο να παίζεις κόντρα στον ΠΑΟΚ, αυτό είναι το επίπεδο που θέλουμε να είμαστε και μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε, απολαμβάνοντάς τα».

Για τις διαφορές ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού: «Είναι οι δύο ομάδες που κατέκτησαν τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, παίζουν διαφορετικά αλλά έχουν μεγάλη ατομική ποιότητα και είναι πολύ καλές ομάδες».

Ποιο στοιχείο από τον ΠΑΟΚ θεωρεί ότι είναι ιδιαίτερο και πρέπει να μπλοκάρει ώστε να βοηθήσει την ομάδα του: «Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα γιατί θα «προδώσω» το πως σκοπεύουμε να αγωνιστούμε αύριο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα, ίσως ο Ολυμπιακός ήταν λίγο καλύτερος από πέρσι, αλλά και οι δύο έχουν μεγάλη ποιότητα. Έχουν πιο πολλά δυνατά σημεία παρά αδύνατα».

Για το πώς αξιολογεί τον όμιλο και τι πιθανότητες δίνει στην κάθε ομάδα: «Δεν έχω αναλύσει λεπτομερώς τις ομάδες, σίγουρα η PSV είναι πολύ καλή ομάδα, η Γρανάδα είναι πολύ καλή στην Ισπανία, και ο ΠΑΟΚ είναι μία εξαιρετική ομάδα στην Ελλάδα. Σίγουρα αυτές οι τρεις είναι φαβορί, δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους».