Ο Νέλσον Ολιβέιρα, μίλησε στις κάμερες λίγο πριν την αναχώρηση της ΑΕΚ για τον αγώνα με την Μπράγκα και τόνισε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του θα προσπαθήσουν να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι με την Μπράγκα, είναι ιδιαίτερο για τον 29χρονο επιθετικό της ΑΕΚ, Νέλσον Ολιβέιρα καθώς είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον πορτογαλικό σύλλογο, στον οποίο αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές ομάδες μέχρι την Κ15 πριν μετακινηθεί στην Μπενφίκα.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα του «OPEN»:

«Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα γιατί αγωνίστηκα στην Μπράγκα από τα 11 έως τα 14 μου. Γνωρίζω τον πρόεδρο, αλλά και τον γιο του προέδρου με τον οποίο παίζαμε μαζί στην ακαδημία. Άρα για εμένα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Περιμένω ένα καλό ματς. Η Μπράγκα είναι μία πολύ καλή ομάδα. Όπως και εμείς βέβαια, άρα περιμένω ένα καλό ματς.

Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε γιατί θα αντιμετωπίσουμε μία δυνατή ομάδα. Έχουν καλούς παίκτες και έναν πολύ καλό προπονητή. Είναι μία πολύ οργανωμένη ομάδα. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Εκτιμώ πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε την ποιότητα να κάνουμε ένα καλό ματς και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι.

Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι σε ότι έχει να κάνει με τα όσα περιλαμβάνει το ματς. Η Μπράγκα είναι μια ομάδα που γνωρίζω πολύ καλά. Γεννήθηκα στην πόλη Μπαρσέλος, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα μακριά από την Μπράγκα. Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα στοιχεία. Αλλά σε ότι έχει να κάνει καθαρά με το παιχνίδι, είναι παρόμοιο με όλα τα υπόλοιπα που έχω παίξει. Θέλω να σκοράρω, το ίδιο όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Και αν τα καταφέρω θα είναι ένα ακόμα γκολ και όχι κάτι ιδιαίτερο επειδή θα είναι κόντρα στην Μπράγκα ή επειδή το παιχνίδι διεξάγεται στην Πορτογαλία. Το κίνητρό μου θα είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο καθώς παίζω στην πόλη που γεννήθηκα, κόντρα στην παλιά μου ομάδα.

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο ποδοσφαιριστή, γιατί η ποιότητά της Μπράγκα ξεχωρίζει μέσω του συνόλου. Πρόκειται για ένα σύλλογο καλά οργανωμένο και δομημένο σε σωστές βάσεις. Ο πρόεδρος της ομάδας κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία δέκα χρόνια, καθώς η Μπράγκα ήταν στο παρελθόν μία καλή ομάδα, αλλά όχι όσο καλή είναι τώρα. Τώρα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Πορτογαλία, με ένα μεγάλο γήπεδο και ένα εξαιρετικό προπονητικό κέντρο. Άρα αξίζουν πολλά μπράβο στον πρόεδρό τους. Όπως είπα δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει μόνο ένας παίκτης, αλλά συνολικά όλη η Μπράγκα».