Η Κόλος Κοβαλίβκα μπορεί να έμεινε εκτός πλέι οφ του Europa League, αλλά οι κάτοικοι της πόλης απόλαυσαν τις τελευταίες εβδομάδες, πρωτόγνωρες για τους ίδιους.

Έχοντας αποκλείσει τον Άρη με νίκη (1-2) μέσα στη Θεσσαλονίκη, η Κόλος Κοβαλίβκα έγραψε την πιο χρυσή μέχρι τώρα σελίδα της ιστορίας της, μετά τις διαδοχικές ανόδους από το 2012 και από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες ως την έκτη θέση στην ουκρανική Σούπερ Λίγκα.

Το ματς κόντρα στον Άρη ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό που έδωσε αυτή η άσημη ομάδα, με έδρα ένα χωριό 80 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο. Ένα χωριό που… περισσεύει στο νέο γήπεδο της Κόλος, που έχει χωρητικότητα 5.000 θεατών, δηλαδή περισσότερες από τρεις φορές τον πληθυσμό του χωριού!

Κι όμως, με έναν φιλόδοξο προπονητή, μερικούς εμπειρότερους ποδοσφαιριστές και ορισμένους διψασμένους νεαρούς Ουκρανούς, η εκπρόσωπος του αγροτικού χωριού, η Κόλος Κοβαλίβκα, ξεπέρασε τον εαυτό της και όχι μόνο έπαιξε στην Ευρώπη αλλά κατέγαψε και επιτυχία, προκρινόμενη στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Εκεί, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Ριέκα το βράδυ της Πέμπτης (24/09), και πάλι μακριά από την Ουκρανία, όμως όχι χωρίς υποστήριξη.

Με πρωτοβουλία της ομάδας, κάτοικοι του χωριού Κοβαλίβκα συγκεντρώθηκαν στο βοηθητικό, πλαστικό γηπεδάκι δίπλα από το φρεσκο-αναπλασμένο στάδιο, κάθισαν κάτω ή και σε πουφ, και παρακολούθησαν τον αγώνα στη γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί.

Το τελικό αποτέλεσμα (1-0 υπέρ της Ριέκα) στεναχώρησε το κοινό, όμως οι δύο αυτές… ευρωπαϊκές εβδομάδες θα μείνουν αξέχαστες στους ανθρώπους του Κοβαλίβκα, μέχρι την επόμενη λαμπερή ευρωπαϊκή επιτυχία…

Δείτε φωτογραφίες στον παρακάτω σύνδεσμο: