Ο Άμπελ Φερέιρα μίλησε για τον ΠΑΟΚ και αποκάλυψε πως όταν πήγε στην Παλμέιρας, ο κόσμος δεν τον “καλοκοίταζε”.

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, βρίσκεται στη Βραζιλία για περισσότερα από 2,5 χρόνια κι έχει προλάβει να κατακτήσει δύο Copa Libertadores, ένα Copa do Brasil κι ένα Recopa Sudamericana.

Οι επιτυχίες αυτές τον κατέστησαν σύμβολο για την ιστορία του συλλόγου και ταυτόχρονα έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές στη Νότια Αμερική.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Coaches Voice ο Πορτογάλος τεχνικός αποκάλυψε πως υπήρχε έντονη δυσπιστία προς τον πρόσωπό του.

“Θα σας πω δύο ιστορίες. Η πρώτη: Όταν έφτασα στην Παλμείρας ο κόσμος αναρωτήθηκε γιατί (η ομάδα επέλεξε) εμένα. Όταν έφτασα στη Βραζιλία ήμουν ένας προπονητής χωρίς τίτλους. Ο κόσμος πρέπει να αναρωτήθηκε γιατί πλήρωσαν οι ομάδες για μένα, για έναν προπονητή που δεν είχε τίτλους.

Γιατί ένας σύλλογος σαν τον ΠΑΟΚ πήγε στην Μπράγκα και πλήρωσε 3 εκατομμύρια ευρώ; Γιατί η Παλμέιρας πήγε στον ΠΑΟΚ για να πληρώσει το συμβόλαιό μου;

Αυτός ο προπονητής (μιλά για τον εαυτό του) δεν έχει απολυθεί ακόμα! Περιμένω να γίνει. Αλλά δεν με έχουν απολύσει ακόμα. Και ο κόσμος αντί να το σκέφτεται αυτό, σκέφτηκε την έλλειψη τίτλων. Ναι, αλλά ποιους συλλόγους έχω προπονήσει; Που έχω δουλέψει για να έχω τη δυνατότητα να κερδίσω τίτλους;

Η Παλμέιρας μού πήρε τρεις φορές συνέντευξη πριν με επιλέξει. Ο σύλλογος ήξερε πολύ καλά ποιον προσέλαβε. Ήξερα πώς έπαιζε.

Και η δεύτερη ιστορία, κανείς δεν το ξέρει: Πήγα ενάντια σε όλα και σε όλους στην οικογένειά μου. Οι γονείς μου μου είπαν: “Μην πας”. Η γυναίκα μου επίσης. Της είπα: “Αν με αγαπάς, θα με αγαπάς ακόμα, αλλά εγώ φεύγω”.

Πήγα κόντρα σε όλη μου την οικογένεια. Κανείς δεν ήθελε να έρθει στην Παλμέιρας. Κανένας. Ήρθα αποκλειστικά και μόνο επειδή εγώ το ήθελα, γνωρίζοντας μάλιστα, ότι ο μέσος όρος παραμονής των προπονητών στη Βραζιλία είναι τρεις μήνες.

Ήθελα όμως, να έχω μια καλή ομάδα στη διάθεσή μου. Ωστόσο, έφτασα και είδα μια ομάδα που πάνω από όλα δεν πίστευε στον εαυτό της. Μια ομάδα που της έλειπε η στοργή”.