Δεδομένος θεωρείται από τον πορτογαλικό Τύπο ο δανεισμός του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου το προσεχές καλοκαίρι από τη Σπόρτινγκ!

Όπως αναφέρουν τα πορτογαλικά ΜΜΕ, ο νεαρός άσος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027 με τη Σπόρτινγκ και «η πιο βιώσιμη επιλογή είναι να πάρει δανεικός το καλοκαίρι για να κερδίσει χρόνο συμμετοχής και αργότερα να επιστρέψει στην ομάδα». Και εν συνεχεία επισημαίνεται ότι «τον τελικό λόγο σ’ αυτό θα έχει ο προπονητής της ομάδας, Ρούμπεν Αμορίμ».

Ταυτόχρονα, στα ρεπορτάζ επισημαίνεται πως από τον Γενάρτη ήταν, ήδη, στο τραπέζι ο δανεισμός του, αλλά όπως υπογραμμίζεται «τα πράγματα έγιναν περίπλοκα, διότι ο Έλληνας χαφ δεν μπορούσε να πάει σε άλλη ομάδα εκτός από τον Παναθηναϊκό, αφού είχε ήδη αγωνιστεί σε δύο συλλόγους αυτή τη σεζόν και δεν μπορούσε να προχωρήσει η τρίτη».

Έτσι ο παίκτης αναμένεται να δοθεί δανεικός. Και δεν αποκλείεται η Σπόρτινγκ να θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός θα ήταν εξαιρετική περίπτωση για έναν μονοετή δανεισμό. Διότι ο Αλεξανδρόπουλος γνωρίζει το περιβάλλον και τον προπονητή και δεν θα αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να μην προσαρμοστεί.