Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, αναφέρθηκε στον Γκουστάβο Πογέτ και στο τι μέλλει γενέσθαι στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας πιέζει τον τελευταίο καιρό για να ανανεώσει από τώρα το συμβόλαιό του, πριν από τα μπαράζ του Μαρτίου δηλαδή, με την ΕΠΟ ωστόσο να μην είναι διατεθειμένη να ενδώσει. Κι αυτό γιατί τα πάντα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, μίλησε στην ΕΡΤ-3 και αποκάλυψε ότι ήδη κάποιοι προπονητές δείχνουν ενδιαφέρον για την Εθνική αν δεν ανανεωθεί το συμβόλαιο του Πογέτ μετά τα μπαράζ του Μαρτίου, προσθέτοντας ότι αν ο Ουρουγουανός έχει βάλει στόχο να φύγει κανείς δεν θα τον κρατήσει.

«Αν ο κ. Πογέτ έχει βάλει στόχο να αποχωρήσει από την Ομοσπονδία κανείς δεν θα τον κρατήσει. Υπάρχουν και άλλοι προπονητές και δεν σας κρύβω ότι κάποιοι άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον ότι «μπορεί ο Πογιέτ να φύγει να δούμε μετά τον Μάρτιο τι γίνεται»».

Συμπλήρωσε δε ότι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την δημοσιοποίηση του θέματος με τον βοηθό του και εξέφρασε την άποψη ότι «ότι το συμφέρον της Εθνικής είναι ο κ. Πογέτ να παραμείνει».

Οι δηλώσεις του Στέργιου Αντωνίου.

«Προφανώς το θέμα που έχει δημιουργηθεί έχει συζητηθεί μεταξύ του Πογιέτ του Εκτελεστικού διευθυντή κ. Φιλιππούση και του προέδρου του κ. Μπαλτάκου. Εγώ εκφράζω την προσωπική μου άποψη και επειδή αυτό που βλέπω μπροστά μου είναι η πρόκριση της Εθνικής ομάδας και το θετικό αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει ο κ. Πογιέτ με ενδεχομένως κάποια αρνητικά τα οποία μπορεί αυτή τη στιγμή, βλέποντας το θέμα λίγο εγωιστικά, λίγο με άλλο πρεστίζ, μπορεί να πουν ότι ο κ. Πογιέτ έδωσε αφορμές και πρέπει να φύγει.

«Το συμφέρον της Εθνικής είναι ο κ. Πογιέτ να παραμείνει»

Το συμφέρον όμως της ομάδας και αυτό εκφράζω γιατί δεν εκπροσωπώ την ΕΠΟ στο σύνολο της, ως αντιπρόεδρος της ΕΠΟ λέω ότι το συμφέρον της Εθνικής είναι ο κ. Πογιέτ να παραμείνει. Όλα αυτά όμως, που περιγράψατε έχουν να κάνουν με τον κ. Πογιέτ, δεν έχουν να κάνουν με την Ομοσπονδία δηλαδή αν ο κ. Πογιέτ έχει βάλει στόχο να αποχωρήσει από την Ομοσπονδία κανείς δεν θα τον κρατήσει. Υπάρχουν και άλλοι προπονητές και δεν σας κρύβω ότι κάποιοι άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον ότι «μπορεί ο Πογιέτ να φύγει να δούμε μετά τον Μάρτιο τι γίνεται».

Εγώ δεν είμαι αυτός που θα καθορίσει τι θα γίνει. Η προσωπική μου άποψη, οι απαντήσεις που δίνω σε αυτούς είναι ότι σήμερα δουλεύουμε μπροστά τα δύο μπαράζ που έχει η Εθνική, πρέπει να περάσει η Εθνική… Αν περάσει η Εθνική στο Euro που το θεωρούμε ότι είναι πολύ κοντά και σε αυτό έχει συμβάλει κατά πολύ μεγάλο βαθμό ο κ. Πογιέτ, θα πρέπει να συνεχίσει, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Βέβαια, πρέπει να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά, από αυτούς που συζήτησαν μαζί του γιατί εγώ δεν έχω συζητήσει για να ξέρω κάτι άλλο. Αν έρθει το θέμα στο συμβούλιο θα μπω μπροστά σε αυτή την προσπάθεια για να λυθεί το πρόβλημα με τον κ. Ταρίγκο αν αυτό είναι η αιτία.