Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, είχε πολλά παράπονα από την κουβέντα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την Ολιστική Μελέτη και τα όσα λέχθηκαν από τον απεσταλμένο της UEFA, Λούκα Νίκολα, και πρότεινε τη διεξαγωγή συνεδρίου το φθινόπωρο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, υπό την αιγίδα της Βουλής.

«Θα περίμενα περισσότερες και πιο συγκεκριμένες απαντήσεις από τους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών φορέων, όπως την UEFA. Θα ήθελα και την παρουσία του κ. Ζαγοράκη εδώ, εκπροσωπήθηκε επάξια από τον κ. Αντωνίου. Θα ήθελα περισσότερη ουσία και όχι την μπάλα στην κερκίδα γιατί κάπως έτσι ένιωσα με τα εξαιρετικά ευχολόγια των εκπροσώπων της FIFA, UEFA, τις ωραίες κουβέντες, αλλά στην ουσία εγώ δε νιώθω πιο πλούσιος. Ξέρω τις λεπτομέρειες αλλά τη συζήτηση αυτή την προκαλέσαμε όχι για να μάθω εγώ και οι συνεργάτες μου, αλλά θα ήθελα να μάθουν και όλα τα πολιτικά κόμματα και κατ’ επέκταση και ο ελληνικός λαός. Η Δημοκρατία είναι κοινή αρχή. Δεν είναι υπεράνω της δημοκρατίας του κοινοβουλίου, καμία αθλητική Ομοσπονδία, κανένα ποδόσφαιρο, καμία μα καμία αρχή. Γι’ αυτό θεωρώ κρίσιμη την παρουσία του κ. Ζαγοράκη, αν ήταν εδώ και αν μπαίναμε στην ουσία της συζήτησης» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, έκανε πρόταση για τη διεξαγωγή συνεδρίου για το ποδόσφαιρο το φθινόπωρο και ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «Το φθινόπωρο, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, να κάνουμε ένα ανοικτό συνέδριο για τις προοπτικές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να συζητήσουμε ουσιαστικά και διεξοδικά, η ομοσπονδία, οι ενώσεις, οι επαγγελματικές και οι ερασιτεχνικές ομάδες, οι ποδοσφαιριστές, οι διαιτητές, οι προπονητές, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Και με προσκεκλημένους από την FIFA/UEFA, αλλά και από ομοσπονδίες άλλων χωρών, από όπου μπορούμε να ακούσουμε και να υιοθετήσουμε καλές πρακτικές. Στόχος του Συνεδρίου να είναι, μέσω της ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων όλων των φορέων του αθλήματος, η δημιουργία μιας μακροχρόνιας στρατηγικής. Μιας στρατηγικής που να επικεντρώνεται στη βελτίωση της εικόνας, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, χειραγωγημένων αγώνων και ντόπινγκ, στην αύξηση της συμμετοχής, στην καλή διακυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, στην προώθηση περισσότερων και ίσων ευκαιριών, καθώς και στην ουσιαστική στήριξη και ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

«Είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Η Βουλή μπορεί να δώσει την αιγίδα σε συνέδρια. Θα το συζητήσω με τον πρόεδρο» ήταν η απάντηση από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Βασίλη Διγαλάκη.