Η Δανία έχει αποφασίσει να μην ψηφίσει υπέρ του Τζιάνι Ινφαντίνο για την προεδρία της FIFA.

Αυτό δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου ο πρόεδρος της DBU, Γέσπερ Μέλερ, εκφράζοντας την οργή του για την απειλή της διεθνούς συνομοσπονδίας, ότι όποιος αρχηγός φορέσει το απαγορευμένο περιβραχιόνιο στους αγώνες του Μουντιάλ του Κατάρ, θα τιμωρείται με κίτρινη κάρτα.

«Υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει κι άλλος, υπάρχει ακόμη χρόνος. Ομως η Δανία δεν θα υποστηρίξει τον νυν πρόεδρο» ξεκαθάρισε ο Γέσπερ Μέλερ. «Η κατάσταση είναι μοναδική. Δεν είμαι απλά απογοητευμένος, είμαι θυμωμένος. Είναι η έβδομη τελική φάση μου. Το ότι οι παίκτες πρέπει να εκτεθούν σε όλο αυτό, είναι εντελώς απαράδεκτο. Πρέπει να απαντήσουμε» πρόσθεσε η πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Δανίας, η οποία ήταν μία από τις επτά που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν το περιβραχιόνιο “OneLove”, αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στις πιέσεις και απειλές της FIFA.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν τον Μάρτιο στο Κιγκάλι της Ρουάντα, διασφαλίζοντας έτσι μία τρίτη διαδοχική θητεία στην ηγεσία της FIFA.