Χάος επικρατεί στο Βέλγιο μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες και την δολοφονία δύο Σουηδών, με την αναμέτρηση του Βελγίου με την Σουηδία να έχει διακοπεί.

Λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Βελγίου με την Σουηδία, υπήρξε τρομοκρατική επίθεση στης Βρυξέλλες, αφού ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας δύο οπαδούς με φανέλες της Εθνικής Σουηδίας, ενώ υπήρξε ακόμη ένας τραυματίας.

Ο δράστης, μάλιστα παραμένει ασύλληπτος και στο Βέλγιο έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός», με τον ποδοσφαιρικό αγώνα να διακόπτεται στο ημίχρονο, αφού οι παίκτες της Σουηδίας δεν ήθελαν να βγουν για το δεύτερο μέρος, μόλις πληροφορήθηκαν τι συνέβη.

Με την απόφαση των ποδοσφαιριστών της Σουηδίας συμφώνησαν και οι Βέλγοι, έτσι η αναμέτρηση διακόπηκε οριστικά και πλέον η βελγική αστυνομία κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την ασφάλεια των παικτών και των οπαδών των δύο ομάδων.

Το επίπεδο απειλής για την πρωτεύουσα του Βελγίου έχει αυξηθεί στο επίπεδο 4 και στην υπόλοιπη χώρα στο επίπεδο 3. Το Εθνικό Κέντρο Κρίσεων αυτήν τη στιγμή συνεδριάζει εκτάκτως.

Για την ιστορία, το σκορ στο Βέλγιο-Σουηδία ήταν στο 1-1, με τον Γκιόκερες στο 15′ να «γράφει» το 1-0 και τον Λουκάκου στο 31′ να ισοφαρίζει από την άσπρη βούλα.