Η Φινλανδία ήταν αυτή που κατάφερε να κάνει πρεμιέρα με το δεξί, επικρατώντας της Δανίας με 1-0, παρά την υπεροχή των “ερυθρόλευκων”, και στο περιθώριο του σοκαριστικού τραυματισμού του Κρίστιαν Έρικσεν.

Δανία και Φινλαδία κοντραρίστηκαν στο πρώτο τους παιχνίδι στον Β’ όμιλο, σε μία αναμέτρηση, στην οποία κανείς δεν μπορεί να μιλάει για ποδόσφαιρο.

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και ενώ το παιχνίδι ήταν στο 0-0 ο Κρίστιαν Έρικσεν σωριάστηκε στο έδαφος και πάγωσε το αίμα όλο του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

Τα επόμενα λεπτά περνούσαν βασανιστικά αργά, όλοι φοβήθηκαν ότι ο άσος της Ίντερ ίσως και να μην τα καταφέρει, καθώς οι πρώτες εικόνες ήταν πραγματικά σοκαριστικές.

Τελικά ο Έρικσεν κατάφερε με τα φοβερά αντανακλαστικά των γιατρών του γηπέδου να βρει τις αισθήσεις του, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να φτάσει ακόμα και να μιλήσει με τους δικούς του ανθρώπους.

Το παιχνίδι, το οποίο αρχικά διεκόπη, συνεχίστηκε μετά τα ευχάριστα για την υγεία του Έρικσεν και το μήνυμα είναι ότι το ποδόσφαιρο νίκησε.

Ο Πονγιάπαλο με καρφωτή κεφαλιά στο 60’ έκρινε την αναμέτρηση υπέρ της Φινλανδίας.

Οι Δανοί αστόχησαν σε πέναλτι, καθώς ο Χόιμπεργκ πλάσαρε νωθρά και τον… ψάρωσε ο Χαντέρσκι, μπλοκάροντας την μπάλα.

To Euro ξεκινά με ήττα σοκ για τη Δανία, η οποία δεν έχει καμία σημασία μπροστά στη σπουδαία νίκη του Έρικσεν!