Εκμεταλλευόμενη τις νίκες του Βελγίου επί της Φινλανδίας (2-0) και της Αυστρίας επί της Ουκρανίας (1-0), η Γαλλία εξασφάλισε την παρουσία της στην φάση των «16» του EURO, χωρίς να έχει δώσει τον τρίτο αγώνα της για τον 6ο όμιλο της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ακόμη και σε περίπτωση που ηττηθούν από την Πορτογαλία (23/6, 22:00), οι «πετεινοί» έχουν περάσει στους «16» -στην χειρότερη περίπτωση- ως μία από τις καλύτερες τρίτες, κάτι που σημαίνει ότι ο Ντιντιέ Ντεσάμπ και οι ποδοσφαιριστές του, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν το άγχος της πρόκρισης.

Παρόλα αυτά ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός, δεν συζητά άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης επί των Ιβήρων, έτσι ώστε η πορεία των «τρικολόρ» στην διοργάνωση, να συνεχισθεί μέσα από ένα… βατό μονοπάτι, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου.

Στην αναμέτρηση με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, ο Ντεσάμπ προσανατολίζεται να κάνει τρεις αλλαγές, σε σχέση με την ομάδα που παρέταξε στην ισοπαλία- έκπληξη με την Ουγγαρία (1-1).

Στο πλαίσιο αυτό, την θέση του στο αρχικό σχήμα των παγκόσμιων πρωταθλητών, φαίνεται πως θα χάσει ο Μπενζαμέν Παβάρ, με τον 22χρονο, Ζιλ Κουντέ να δηλώνει έτοιμος να καλύψει την δεξιά πτέρυγα της ομάδας. Στο άλλο άκρο της άμυνας, αναμένεται να επιστρέψει ο Λούκας Ερναντέζ, καθώς ο Λούκας Ντίν δεν ικανοποίησε με την απόδοση του απέναντι στους Μαγυάρους, ενώ η τρίτη αλλαγή, μάλλον θα αφορά στον Αντριέν Ραμπιό, ο οποίος θα δώσει την θέση του στην μεσαία γραμμή των «πετεινών», στον Κορεντέν Τολισό.