Ο Χάρι Κέιν επιμένει ότι δεν έχει προβλήματα φυσικής κατάστασης, παρά το δύσκολο ξεκίνημα της διαδρομής στο Euro, όπου ο προπονητής του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, αναγκάστηκε να τον κάνει αλλαγή δύο φορές, όταν διαπίστωσε ότι κουράστηκε.

«Ο Γκάρεθ έχει δικαίωμα να κάνει τις αλλαγές που πιστεύει ότι είναι καλύτερες για την ομάδα», δήλωσε ο Κέι στον Guardian.

«Αυτό που μάθαμε σε προηγούμενα τουρνουά είναι να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο καλύτερο σημείο την κατάλληλη στιγμή. Η καλύτερη στιγμή για να φτάσεις στην κορυφή είναι στα στάδια νοκ-άουτ και ελπίζουμε να ξεκινήσουμε από εκεί. Στην περίπτωσή μου, ήταν ένα σκληρό ζευγάρι αγώνων (Κροατία και Σκωτία), αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα. Δεν ένιωσα σωματικά ότι δεν ήμουν σωστά. Ένιωσα να πηγαίνω σε αυτά τα παιχνίδια τόσο καλά όσο ένιωσα όλη τη σεζόν», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν η επιθυμία να εγκαταλείψει την ομάδα του Τότεναμ, επηρέασε τις επιδόσεις του στην εθνική ομάδα, απάντησε:

«Απολύτως όχι. Όλη μου η εστίαση είναι στο πώς μπορώ να βοηθήσω αυτήν την ομάδα και πώς μπορούμε να είμαστε επιτυχημένοι σε αυτό το τουρνουά. Είμαι πλήρως επικεντρωμένος στη δουλειά εδώ».

Η Αγγλία, που έχει τέσσερις βαθμούς σε δύο αγώνες, πρέπει να νικήσει την Τσεχία στο Wembley την Τρίτη για να προκριθεί στους 16 τελευταίους στην πρώτη θέση.