Ο Λουίς Ενρίκε ξύπνησε -έστω και αργά- από τον πάγκο, η Ισπανία πίεσε ασφυκτικά στο τελευταίο κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο η τραγική αστοχία των Μοράτα και Μπεργκ, άφησε το παιχνίδι στην λευκή ισοπαλία και την «φούρια ρόχα» σε αναμμένα κάρβουνα!

Φαβορί στη θεωρία παρέμεινε η Ισπανία των πολλών νέων προσώπων κόντρα σε μια Σουηδία με πολλή εμπειρία και προσήλωση στο πλάνο. Η δύο φορές κάτοχος του τίτλου είχε τις φάσεις για να πάρει μια ίσως άνετη νίκη, όμως αφού οι ευκαιρίες δεν έγιναν γκολ στο πρώτο μέρος, προς το τέλος το έργο έγινε δύσκολο και το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε δημιουργώντας την έκπληξη.

Για να καταλάβει κανείς τη εικόνα του αγώνα, αρκεί να διαβάσει ότι στο πρώτο μέρος, η κατοχή της La Roja ήταν η μεγαλύτερη σε οποιοδήποτε ματς Euro από το 1980 [84%]. Δυστυχώς όμως για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, δεν κερδίζει αυτός που γυρίζει την μπάλα. Η Ισπανία έπαιξε στο μισό γήπεδο σχεδόν σε όλο το ματς τους Σουηδούς, όμως στις μεγάλες ευκαιρίες οι παίκτες της δεν ήταν κυνικοί.

Οι Σκανδιναβοί με ασύλληπτη πειθαρχεία στο 4-4-2 με δύο ζώνες άμυνας ουσιαστικά, δεν επέτρεψαν πολλές φάσεις και όταν εκείνες προέκυψαν, ο πρώην keeper του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Ολσεν, κράτησε κλειστό το μαγαζί. Από την άλλη, η Ισπανία είχε τον έλεγχο, όμως όχι την ενέργεια που θα κάνει τη διαφορά στο δεύτερο μέρος και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει δεχθεί γκολ από τις ενέργειες του εξαιρετικού, Ισάκ.