Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ σε δηλώσεις του την Τρίτη (01/06) κατηγόρησε τον Εμερίκ Λαπόρτ πως είπε ψέματα, μετά την απόφασή του να αλλάξει την υπηκοότητά του και να αγωνιστεί με την εθνική Ισπανίας.
«Αυτό που με ενοχλεί είναι πως ότι έχει πει, είναι ψέματα. Το μοναδικό μήνυμα που έχω λάβει απ’ τον ίδιο ήταν τον Οκτώβριο, για να συζητήσουμε τον τραυματισμό που είχε τον Σεπτέμβριο» τόνισε ο Γάλλος τεχνικός στην εφημερίδα «La Provence», προς απάντηση των όσων ισχυρίστηκε ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι πως δεν έλαβε καμία απάντηση απ’ τον προπονητή των «τρικολόρ», όταν του έστειλε μήνυμα για τις σκέψεις του γύρω απ’ την εθνική ομάδα που θα επέλεγε να αγωνιστεί.

Ο Λαπόρτ που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία, έζησε για μία δεκαετία στο Μπιλμπάο ως ποδοσφαιριστής της Αθλέτικ και μόλις τον περασμένο μήνα επέλεξε να αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής Ισπανίας, λαμβάνοντας σχετική κλήση κι από τον Λουίς Ενρίκε για το Euro.

«Βεβαίως και είχε αυτή την επιλογή, να μην παίξει μαζί μας. Θα μπορούσε να επιλέξει κι εμάς, αρκούσαν μόνο δέκα δευτερόλεπτα για να μιλήσουμε. Πάντα ήταν στη λίστα μας, αλλά υπήρχε ανταγωνισμός γύρω απ’ το όνομά του» κατέληξε ο Ντεσάμπ.