Ο ομοσπονδιακός προπονητής των πρωταθλητών κόσμου Ντιντιέ Ντεσάμπ κάλεσε τον Καρίμ Μπενζεμά στη Γαλλία, αν και είχε τονίσει τότε πως «…αυτό το σχόλιο δεν θα το ξεχάσω ποτέ». Ωστόσο, ο χρόνος βοήθησε σημαντικά για να κλείσουν οι «πληγές» στη μεταξύ τους σχέση.

Κι ο Ντεσάμπ άφησε στην άκρη το προσωπικό ζήτημα και συμπεριέλαβε μετά από 6 χρόνια τον Μπενζεμά στις κλήσεις του, βάζοντας το όνομά του στις 26 επιλογές για την τελική φάση του Euro.

«Δεν έχω την ικανότητα, κανείς δεν κάνει, να γυρίσει το χρόνο πίσω και να αλλάξει κάτι. Το πιο σημαντικό είναι το σήμερα και το αύριο. Υπήρξαν σημαντικά βήματα, ένα από αυτά πολύ σημαντικό» τόνισε απ’ την πλευρά του ο Ντεσάμπ, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για την «επιστροφή» του Μπενζεμά, προσθέτοντας:

«Έχουμε δει από κοντά ο ένας τον άλλον. Είχαμε μια μακρά συζήτηση. Μετά από αυτό είχα μια μακρά σκέψη μέχρι να καταλήξω σε αυτήν την απόφαση. Δεν πρόκειται να αποκαλύψω μια λέξη της συζήτησης, είναι μόνο δική μας δουλειά. Το χρειαζόμουν, το χρειαζόταν…

Ήμουν πάντα αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις, αλλά πάντα παραμέριζα το προσωπικό στοιχείο. Η εθνική ομάδα της Γαλλίας δεν μου ανήκει, ακόμα κι αν γνωρίζω καλά ότι η ευθύνη που έχω είναι σημαντική λόγω των επιλογών που πρέπει να κάνω».