Ο προπονητής της Εθνικής Δανίας, Κάσπερ Χιούμλαντ μετέφερε τα νέα από την προσωπική συνομιλία που είχε με τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Την εμπειρία του από την συζήτηση που είχε το πρωί της Κυριακής με τον Κρίστιαν Έρικσεν έδωσε ο τεχνικός της Εθνικής Δανίας, Κάσπερ Χιούμλαντ: «Περισσότερο ανησυχούσε αυτός για εμάς, παρά για τον εαυτό του», είπε χαριτολογώντας ο Δανός κόουτς: «Δεν θυμάται πολλά από το επεισόδιο, κυρίως ρώτησε τι κάνουμε εμείς. Τυπικός Κρίστιαν. Κι αυτό λέει πολλά για τις προσωπικότητες αυτών των παικτών και κυρίως του Κρίστιαν. Τρομερός παίκτης και τρομερός χαρακτήρας».

Μόνο που ο Έρικσεν αισθάνεται σαν θηρίο στο κλουβί, όπως μαρτυρά ο προπονητής του: «Θέλει να συνεχίσουμε να παίζουμε. Ο ίδιος αισθάνεται ότι μπορεί να παίξει κι αυτός! Είναι ποδοσφαιριστής και αισθάνεται την μεγαλύτερη ασφάλεια όταν τα πόδια του βρίσκονται κοντά σε μία μπάλα! Ήταν καλό που τον είδα να χαμογελά. Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να δούμε αν μπορούμε να ενωθούμε και να παίξουμε για τον Κρίστιαν», ήταν τα λόγια του Δανού εκλέκτορα.