Ο Φερνάντο Σάντος τόνισε ότι η ομάδα του θέλει να προχωρήσει και άλλο στο Euro , ενώ υποστήριξε ότι το Βέλγιο αποτελεί έναν δύσκολο αντίπαλο.

Στην φάση των «16» του Euro ως τρίτη πίσω από Γαλλία και Γερμανία προκρίθηκε η Πορτογαλία, έπειτα από το 2-2 της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στους «τρικολόρ».

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, μετά το αποτέλεσμα αυτό, θα αντιμετωπίσει στην φάση των νοκ-αουτ αγώνων το Βέλγιο. Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ αναφερόμενος στον αγώνα απέναντι στην Γαλλία ανέφερε τα εξής: «Μου άρεσε η συλλογική συμπεριφορά της ομάδας. Όταν ερωτήθηκα για το τι πρέπει να κάνουμε διαφορετικά στο ματς κόντρα στη Γερμανία, απάντησα να είμαστε ο εαυτός μας. Είμαστε δυνατοί με εξαιρετικό πνεύμα. Μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο».

Στην συνέχεια ο κόουτς των «θαλασσοπόρων» έκανε αναφορά στην προσεχή αναμέτρηση απέναντι στους «κόκκινους διάβολους», για την οποία είπε τα εξής: «Τώρα πρέπει να σκεφτούμε για το Βέλγιο, που είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Αν κοιτάξουμε την κατάταξη της FIFA, είναι πρώτοι. Ας αναλύσουμε τι πρέπει να κάνουμε στο παιχνίδι».

Ολοκληρώνοντας τα λεγόμενα του ο Σάντος τοποθετήθηκε και για τις 48 ώρες ξεκούραση που θα έχει το Βέλγιο: «Δεν είναι μειονέκτημα. Η ξεκούραση είναι σημαντική, πρέπει να ανακτήσουμε την ενέργειά μας. Ας δούμε τι αλλαγές θα έχουμε. Θα προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον συνηθισμένο τρόπο. Να προχωρήσουμε στη διοργάνωση».