Ο Άλαν Σίρερ πιστεύει πως δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για την Αγγλία να κατακτήσει το Euro από το φετινό, έχοντας αποφύγει τα μεγαθήρια μέχρι τον τελικό.

Η Αγγλία γνωρίζει ότι φτάνοντας στον τελικό θα έχει παίξει τα έξι από τα επτά παιχνίδια της στο Wembley. Θα κάνει μία και μοναδική εξαίρεση το Σάββατο (3/7, 22:00), για να παίξει στη Ρώμη με την Ουκρανία, διεκδικώντας θέση στα ημιτελικά (του Wembley).

Η Ουκρανία έφτασε στο πρώτο προημιτελικό ενός μεγάλου τουρνουά από το 2006, χάρη στη νίκη της (2-1) στην παράταση επί της Σουηδίας. Η Αγγλία έχει νικήσει την Ουκρανία τέσσερις φορές φορά σε επτά συναντήσεις τους, χάνοντας μόνο μία (το 2009 με 1-0 στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010) και έχοντας δύο ισοπαλίες.

Πραγματικά, όπως αναφέρει και ο Σίρερ, η ευκαιρία δείχνει ιδανική για τους Αγγλους. Στην άλλη πλευρά του ταμπλό που η Αγγλία έχει αποφύγει, υπάρχει το Βέλγιο, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, και δύο ακόμη από τις επτά πρώτες, η Ισπανία (6η) και η Ιταλία (7η). Αντίθετα στην μεριά της Αγγλίας, καμία δεν κατατάσσεται πάνω από αυτούς. Η Δανία (10η) είναι η μόνη άλλη ομάδα στην πρώτη δεκάδα, με την Ουκρανία να είναι 24η και την Τσεχία να περιορίζεται στην 40η θέση.