Η Σκωτία δεν μπορεί να δει με τίποτα στην κορυφή της Ευρώπης, την Αγγλία γι’ αυτό και ελπίζει πως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, θα κάνει το θαύμα του και θα κατατροπώσει τα «Λιοντάρια».

Ο τελικός του Euro που θα διεξαχθεί την Κυριακή (11/07, 22:00, ΑΝΤ1) μεταξύ σε Ιταλία και Αγγλία αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Ολοι οι φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν με κομμένη την ανάσα αυτή τη σπουδαία αναμέτρηση.

Ακόμα και οι Σκωτσέζοι, οι οποίοι μπορεί να αποκλείστηκαν νωρίς από το Euro, ωστόσο θα πανηγυρίσουν έξαλλα σε περίπτωση που δουν τους Άγγλους να χάνουν στον τελικό από τους Ιταλούς.

Η κόντρα τους ήταν τόσο μεγάλη που το πρωτοσέλιδο του Σαββάτου (11/07) της εφημερίδας «The National», είναι αφιερωμένο στον προπονητή της εθνικής Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο 56χρονος τεχνικός της «Σκουάντρα Ατζούρα» είναι ντυμένος ως πρωταγωνιστής του «Braveheart», της ταινίας του 1995, με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Μελ Γκίμπσον. Ηταινία εξιστορεί τη ζωή του Σκωτσέζου πολεμιστή Γουίλιαμ Γουάλας, ο οποίος ήταν ο ηγέτης των Σκωτσέζων στον πρώτο πόλεμο της Σκωτσέζικης ανεξαρτησίας από τους Άγγλους.

Έτσι, οι Σκωτσέζοι βλέπουν στο πρόσωπο του Μαντσίνι, τον Γουίλιαμ Γουάλας, ο οποίος θα οδηγήσει την Ιταλία στη νίκη επί της μισητής τους, Αγγλίας.

«Σώσε μας Ρομπέρτο, είσαι η τελευταία μας ελπίδα. Δεν μπορούμε να τους αντέξουμε να μας το χτυπάνε για άλλα 55 χρόνια», αναφέρεται στον τίτλο του πρωτοσέλιδου της «National», με τους Σκωτσέζους να θυμίζουν με αυτόν τον τρόπο τις στιγμές που οι Άγγλοι συνεχίζουν και… χτυπάνε τους Σκωτσέζους τη νίκη και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1966.

Εκτός μάλιστα από τον τίτλο του πρωτοσέλιδου, το όνομα της εφημερίδας και συγκεκριμένα το γράμμα “O” είναι βαμμένο στα χρώματα της Ιταλίας.