Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ θα συνεχίσει να βρίσκεται στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Γαλλίας παρά τον αποκλεισμό της ομάδας στη φάση των 16 του Euro.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν την Τετάρτη στο γραφείο του Λε Γκρε, στο Γκινγκάμπ και «το θέμα διευθετήθηκε σε τρία λεπτά». «Η θέλησή του είναι πολύ δυνατή για να συνεχίσει, η δική μου ήταν επίσης», είπε ο Λε Γκρε.

«Δεν υπήρχε συζήτηση για το “τι κάνουμε;” και “πώς το κάνουμε;” (…) Σε κάθε περίπτωση, δεν άξιζε να μην συνεχίσει. Το ερώτημα για μένα ήταν αν ήθελε ή όχι να συνεχίσει. Ήταν αποφασισμένος, ήδη προετοιμασμένος να σχεδιάσει το μέλλον. Έχω άπειρη εμπιστοσύνη σε αυτόν τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει συζήτηση. Είναι νικητής, με μοναδικό ρεκόρ. Είναι προπονητής πιστός στην Ομοσπονδία και εκτιμάται από τους παίκτες του, δεν υπάρχει διάλειμμα ή τέλος του κύκλου», υπογράμμισε καταιγιστικά ο πρόεδρος της FFF.

Διορισμένος στη θέση του Λοράν Μπλαν πριν από εννέα χρόνια, φιναλίστ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2016 και παγκόσμιος πρωταθλητής το 2018 στη Ρωσία, ο Ντεσάμπ θα είναι επομένως ο προπονητής των Γάλλων και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, στο Κατάρ. «Ποιος δεν έχει χάσει κάτι στην καριέρα του; Ο Ντιντιέ είναι ο καλύτερος προπονητής που έχουμε, μακράν. Κοιτάξτε το ρεκόρ του, δεν υπάρχει συζήτηση», είπε ο Λε Γκρε.

Όσον αφορά μια πιθανή ανανέωση μετά το 2022, το θέμα δεν έχει σημασία. Προς το παρόν. «Πηγαίνουμε στο Κατάρ μαζί. Τότε θα δούμε», είπε ο επικεφαλής της Γαλλικής Ομοσπονδίας, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον Ζινεντίν Ζιντάν από το τέλος της συνεργασίας του στη Ρεάλ Μαδρίτης και ο οποίος θεωρήθηκε ως ο φυσικός διάδοχος του Ντεσάμπ σε περίπτωση αποχώρησής του.

Οι «μπλε» θα παίξουν στις αρχές Σεπτεμβρίου τρεις αγώνες για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022: εναντίον της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στο στάδιο Μεϊνό στο Στρασβούργο (1 Σεπτεμβρίου), εναντίον της Ουκρανίας στο Κίεβο (4 Σεπτεμβρίου) κι εναντίον της Φινλανδίας στο στάδιο Γκρουπάμα στη Λυών (7 Σεπτεμβρίου).