Ο Κρίστιαν Έρικσεν μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για την κατάρρευση του στο Euro, στέλνοντας ένα συγκλονιστικό μήνυμα ζωής.

Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής από τον Κρίστιαν Έρικσεν. Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την τεράστια περιπέτεια υγείας που πέρασε, ο Δανός μέσος περιγράφει την εμπειρία του από αυτό το ασύλληπτο περιστατικό που βίωσε και ανακοίνωσε ότι επιστρέφει για τα καλά στην ενεργό δράση!

«Δεν είχα την ευκαιρία να πω ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ. Μέχρι τώρα ευχαρίστησα μόνο τους ανθρώπους που είδα προσωπικά. Τους γιατρούς, τους παίκτες, την Εθνική ομάδα, την οικογένεια μου. Αυτούς τους ευχαρίστησα προσωπικά. Ωστόσο, δεν το έκανα για όλους τους οπαδούς που μου έστειλαν χιλιάδες γράμματα, χιλιάδες e-mails. Τόσα λουλούδια. Τόσα σχόλια και ευχές που έχω λάβει είτε ήμουν στην Δανία είτε στην Ιταλία. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξή τους.

Θέλω να ευχαριστήσω κάθε έναν που μου έστειλε οτιδήποτε και κάθε έναν που έκανε μία θετική σκέψη για μένα και την οικογένεια μου εκείνη την περίοδο.

Ο κόσμος είδε το περιστατικό και έκλαψε από τα σπίτια του ή από οπουδήποτε βρισκόταν, όταν συνέβη. Όλοι μπήκαν μέσα σε αυτή την ιστορία. Και μετά από όλα αυτά, είμαι τυχερός που βρίσκομαι εδώ και μπορώ να αποδείξω ότι είμαι ευγνώμων για τα δάκρυα τους, όσο βρίσκομαι ακόμα εδώ.

Δεν ήθελα ο κόσμος να μου στέλνει λουλούδια, διότι για πέντε λεπτά ήμουν νεκρός! Ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο, αλλά και πάλι είναι ωραίο από την πλευρά του κόσμου να με γεμίζει με τόσες πολλές ευχές, όσες ποτέ άλλοτε. Ακόμα και σήμερα, υπάρχει κόσμος που μου στέλνει ακόμα ευχές.

Είμαι απίστευτα ευγνώμων σε όλους. Λειτούργησαν απίστευτα γρήγορα. Οι συμπαίκτες μου που ήταν οι πρώτοι που ήρθαν κοντά μου. Μετά το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας που έτρεξαν εκεί και με βοήθησαν μέχρι να έρθει κάποιος με έναν απινιδωτή για να κάνει την καρδιά μου να έχει ξανά παλμό.

Θέλω να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχίσω να το κάνω. Αυτός είναι ο λόγος που βγαίνω να δώσω και αυτή την συνέντευξη, επειδή τώρα ξέρω ότι το θέλω. Από εκείνη την ημέρα, τίποτα το ανησυχητικό δεν συνέβη, παρότι η καρδιά μου έκανε όλα τα πιθανά τεστ που υπάρχουν. Οι γιατροί μου λένε ότι όλα είναι καλά. Μου έδωσαν το πράσινο φως να ξαναπαίξω, στόχος μου είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Αυτό είναι ο στόχος μου, αυτό σκέφτομαι συνέχεια. Αν όλα πάνε φυσιολογικά, τότε έχω βάσιμες ελπίδες. Τώρα αν θα κληθώ, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Όπως άλλο θέμα είναι να δω και πως θα αγωνίζομαι. Αλλά το όνειρο μου είναι να επιστρέψω. Και θα επιστρέψω.

Είναι για πρώτη φορά που είμαι άνεργος και χωρίς συμβόλαιο και συχνά αστειεύομαι με αυτό. Είναι αστείο διότι στον κόσμο του ποδοσφαίρου, σχεδόν ποτέ δεν αποφασίζεις να κάνεις αυτό που θέλεις. Πρώτα από όλα, θέλω να παίξω ξανά. Θα δούμε τι ευκαιρίες θα έχω και μετά θα πάρω την καλύτερη δυνατή απόφαση, μαζί με την οικογένειά μου.

Στην οικογένεια μου το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Όπως λέει και η σύζυγός μου, αν είναι να το κάνουμε, ας το κάνουμε σωστά. Θα το πάμε μέχρι τέλους, με απόλυτη αφοσίωση και αυτό ακριβώς κάνω.

Δεν φοβάμαι μη τυχόν καταρρεύσω και πάλι. Ούτε καν λίγο. Στην αρχή ήμουν λίγο ανήσυχος μήπως η καρδιά μου δεν αντέξει, αλλά μετά από τόσα τεστ νιώθω ότι έχω πάρει το πράσινο φως από όλους, επομένως δεν φοβάμαι μη τυχόν μου συμβεί ξανά το ίδιο».