Η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει την Τσεχία, την προσεχή Κυριακή στη Βουδαπέστη για τους «16» του Euro, και ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ μίλησε για τη στάση που θα κρατήσει αυτός και οι συμπαίκτες του αν ακουστούν ρατσιστικά συνθήματα από την εξέδρα.

Ο αρχηγός της Ολλανδίας τόνισε ότι η UEFA πρέπει να προστατεύσει τους παίκτες και να έχει φροντίσει εκ των προτέρων για την διακοπή αγώνων, όταν προκύπτουν ρατσιστικές προσβολές-επιθέσεις, αντί να αφήνει την απόφαση αποχώρησης από το γήπεδο, στη διακριτική ευχέρεια των παικτών.

«Η UEFA πρέπει να προστατεύσει τους παίκτες στο γήπεδο, θα πρέπει να πάρει την απόφαση γι’ αυτούς. Θα πρέπει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο και να πει: “Εάν συμβεί αυτό, εάν γίνουν ρατσιστικές προσβολές, το παιχνίδι διακόπτεται”», δήλωσε ο αρχηγός της εθνικής Ολλανδίας σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος είπε ότι δεν υπήρξε ποτέ στόχος ρατσιστικών προσβολών στο γήπεδο, αλλά παραδέχτηκε ότι είχε ήδη σκεφτεί τι θα κάνει αν συμβεί κάτι τέτοιο το Σάββατο στη Βουδαπέστη, στον αγώνα εναντίον της Τσεχίας. «Δεν έχω βιώσει ποτέ αυτήν την κατάσταση και ελπίζω να μην τη ζήσω ποτέ. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω. Σκεφτόμουν ότι δεν θα φύγω από το γήπεδο, τώρα σκέφτομαι διαφορετικά», είπε.

Την περασμένη Κυριακή, η UEFA ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για «πιθανά ρατσιστικά περιστατικά» στους αγώνες της Ουγγαρίας στο Euro 2020, εναντίον της Πορτογαλίας (0-3) και της Γαλλίας (1-1), που έγιναν στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης.