Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky Sports, οι δύο αγγλικοί κολοσσοί (Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) είναι από τα ιδρυτικά μέλη της κίνησης για την ίδρυση της European Premier League, μιας κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας που βάζει σκοπό να εκτοπίσει το Champions League.

Πυρετώδεις είναι οι παρασκηνιακές κινήσεις που γίνονται αναφορικά με το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αφού φαίνεται πως οι οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού επιταχύνουν τις εξελίξεις. Μία ημέρα μετά το δημοσίευμα της Telegraph για σκέψη της UEFA για αλλαγή του format του Champions League και αύξηση των ομάδων στους ομίλους σε 36, το Sky Sports έρχεται για να αποκαλύψει το αντίπαλον δέος που ενδέχεται να δημιουργηθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το όνομα του; European Premier League, με στόχο την έναρξη του ακόμα και το 2022 σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αγγλικού δικτύου, διάφοροι τραπεζικοί οργανισμοί (ανάμεσα τους η JP Morgan) έχουν δώσει την έγκριση για οικονομική εγγύηση ύψους 6 δις ευρώ για την ίδρυση μιας διοργάνωσης που θα έχει την στήριξη της FIFA, αλλά πιθανότατα όχι της UEFA!

Σύμφωνα με την ίδια πηγή αρκετές κορυφαίες ομάδες από Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία είναι ενήμερες για το project, που περιλαμβάνει ένα κλειστό πρωτάθλημα (το πολύ) 18 ομάδων, με εντός κι εκτός έδρας αναμετρήσεις, αλλά και νοκ-άουτ αναμετρήσεων στην συνέχεια που θα κρίνουν τον τελικό νικητή.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές μέχρι το τέλος του μήνα δεν αποκλείεται να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την νέα λίγκα, που χαρακτηρίζεται από γνώστες της κίνησης, ως η πιο σημαντική εξέλιξη στο ποδόσφαιρο τον αιώνα που διανύουμε.