Ο Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε πως προτιμά έναν ολοκληρωμένο διάλογο με τους διοικούντες τους 12 συλλόγους, οι οποίοι επιχείρησαν να ιδρύσουν την ευρωπαϊκή Super League, από την επιβολή κυρώσεων.

«Ορισμένες ενέργειες πρέπει να έχουν συνέπειες και όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της FIFA στην γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe» και πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτη και αδιανόητη η δημιουργία ενός κλειστού τουρνουά έξω από τις αρχές. Αλλά πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε κυρώσεις. Ειπώθηκε γρήγορα ότι πρέπει να επιβληθούν ποινές. Είναι ακόμη και δημοφιλές ή λαϊκιστικό μερικές φορές».

Σύμφωνα με τον Ινφαντίνο, εάν είναι δυνατόν, πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις από τις εθνικές αρχές, έπειτα από την UEFA και τέλος από την FIFA, δεδομένου ότι «τιμωρώντας για παράδειγμα έναν σύλλογο, τιμωρούνται επίσης οι παίκτες, οι προπονητές και οι φίλαθλοι, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση. Πάντα προτιμώ τον διάλογο για τις συγκρούσεις, ακόμη και στις πιο ευαίσθητες καταστάσεις. Ας ακουσθεί ο καθένας για να καταλάβουμε γιατί έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της FIFA, επέμεινε στην συνεχιζόμενη μεταρρύθμιση της αγοράς μεταγραφών, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου στις προμήθειες των μάνατζερ, το οποίο η παγκόσμια συνομοσπονδία, σχεδιάζει να υιοθετήσει μέχρι το καλοκαίρι.

Αλλά για την προώθηση της «οικονομικής σταθερότητας» και της «ανταγωνιστικής ισορροπίας» του ποδοσφαίρου, ο Ινφαντίνο

Αναφερόμενος στο διεθνές καλεντάρι, ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα καθώς οι παίκτες τελειώνουν εφέτος με τις υποχρεώσεις τους σε συλλογικό επίπεδο, αλλά πρέπει να παίξουν στο EURO ή στο Copa America, ο Ινφαντίνο ζήτησε «λιγότερους αγώνες, αλλά καλύτερης ποιότητας».

Τέλος, ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να επεκτείνει το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων με την συμμετοχή 24 ομάδων, χωρίς συγκεκριμένη προθεσμία προς το παρόν, υποσχόμενος ότι αυτό το έργο που αμφισβητήθηκε από τις συνομοσπονδίες θα γίνει «το καλύτερο event του κόσμου».