Σε δηλώσεις οι οποίες θα συζητηθούν προέβη ο Τζάνι Ινφαντίνο, που τόνισε πως η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο μέλλον μπορεί να ανατεθεί στην Βόρεια Κορέα.

Φέτος ήταν το Κατάρ, στο μέλλον μπορεί να έρθει η σειρά της Βόρειας Κορέας! Ο Τζάνι Ινφαντίνο δεν θέτει κανέναν περιορισμό σχετικά με τους υποψήφιους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου και προχώρησε ξανά σε δηλώσεις που θα συζητηθούν, μόλις λίγες μέρες μετά το… παραλήρημα για ΛΟΑΤΚΙ, Άραβες και μετανάστες εργάτες.

Αυτή τη φορά ο πρόεδρος της FIFA κατάφερε να τραβήξει την προσοχή τονίζοντας πως το Μουντιάλ μπορεί να ταξιδέψει μελλοντικά στη Βόρεια Κορέα, ενώ μάλιστα παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν προσπάθησε να διοργανώσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στην ασιατική χώρα!

«Οποιαδήποτε χώρα μπορεί να διοργανώσει ένα event. Αν η Βόρεια Κορέα θέλει να διοργανώσει κάτι… βασικά πήγα στην Βόρεια Κορέα πριν από μερικά χρόνια και τους ζήτησα αν ήταν έτοιμοι να φιλοξενήσουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Τελικά δεν κατάφερα να τους πείσω αλλά θα πήγαινα εκεί άλλες 100 φορές αν βοηθούσε. Μόνο η δέσμευση μπορεί να φέρει πραγματική αλλαγή. Είμαστε ένας παγκόσμιος οργανισμός και θέλουμε να παραμείνουμε ένας οργανισμός που ενώνει τον κόσμο» ανάφερε χαρακτηριστικά, προτού επιστρέψει στο θέμα του Κατάρ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα ανοίξει τα μάτια σε πολλούς ανθρώπους από την Δύση για τον αραβικό κόσμο. Ζούμε στον ίδιο πλανήτη, πρέπει να ζήσουμε μαζί. Πρέπει να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον, αλλά και να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε διαφορετικοί, με άλλα πιστεύω, ιστορία, καταβολές, αλλά ζούμε στον ίδιο κόσμο.

Και πρέπει να τα πηγαίνουμε καλά ο ένας με τον άλλον. Γι΄αυτό αν έρθετε εδώ και δείτε κάτι λάθος, πείτε το, αλλά πείτε επίσης πώς μπορούμε να το διορθώσουμε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε» ήταν τα λόγια του.