Πώς σχολίασε ο πρόεδρος της FIFA, Tζιάνι Ινφαντίνο, τα γεγονότα που οδήγησαν στη διακοπή τον αγώνα ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή.

Υπό διερεύνηση είναι στη FIFA οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διακόπηκε ο αγώνας ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή την Κυριακή για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Οι υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας κατηγόρησαν τέσσερις παίκτες της Αργεντινής, που αγωνίζονται στην Premier League, για παραβίαση των κανόνων καραντίνας της χώρας για τον COVID-19 και εισέβαλαν στο γήπεδο στο 5ο λεπτό.

«Οι πληροφορίες θα αναλυθούν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και θα ληφθεί απόφαση σε εύθετο χρόνο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η παγκόσμια ομοσπονδία, που θα κρίνει την τύχη του αγώνα και θα επιβάλει πιθανές κυρώσεις.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σε τηλεοπτική ομιλία του στη γενική συνέλευση των ευρωπαϊκών ομάδων, είπε ότι η κατάσταση υπενθύμιζε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Είδαμε τι συνέβη με το παιχνίδι μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής, δύο από τις πιο λαμπρές ομάδες της Νότιας Αμερικής. Ορισμένοι αξιωματούχοι, αστυνομικοί, αξιωματούχοι ασφαλείας μπήκαν στο γήπεδο λίγα λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού για να πάρουν μερικούς παίκτες – είναι τρελό, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, αυτά τα θέματα που δημιουργούνται λόγω της κρίσης της COVID», τόνισε.