Με δηλώσεις του, ο Νεϊμάρ παραδέχθηκε πως κάποιες φορές κάνει θέταρο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, προσθέτοντας όμως πως υποφέρει αρκετές φορές μέσα σε αυτόν.

Παράλληλα, σχολίασε και την κριτική που δέχεται.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βραζιλιάνος σταρ:

«Μπορεί να θεωρείτε πως υπερβάλλω και πράγματι κάποιες φορές το κάνω. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Υποφέρω στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχετε ιδέα τι κάνω έξω από αυτόν. Όταν φεύγω από το γήπεδο χωρίς να μιλάω στον Τύπο, δεν είναι επειδή θέλω μόνο να κερδίζω, είναι γιατί δεν έχω μάθει να σας απογοητεύω. Όταν δείχνω αγενής, δεν είναι επειδή είμαι κακομαθημένος, αλλά γιατί δεν έχω μάθει να διαχειρίζομαι το θυμό μου. Είμαι ακόμα ένα αγόρι. Κάποιες φορές αυτό το στυλ γοητεύει τον κόσμο και κάποιες άλλες τον ενοχλεί.

Παλεύω να κρατήσω αυτό το αγόρι ζωντανό μέσα μου. Μέσα μου, όχι στο γήπεδο. Μπορεί να νομίζετε ότι έπεσα πολύ στο χορτάρι, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έπεφτα, αλλά κατέρρευσα. Αυτό πονά πολύ περισσότερο από ένα χτύπημα στον χειρουργημένο μου αστράγαλο. Χρειάστηκε καιρός για να αποδεχτώ την κριτική.

Πέρασα καιρό κοιτώντας στον καθρέφτη για να γίνω ένας νέος άνδρας. Τώρα είμαι εδώ, με την καρδιά μου ανοιχτή. Έπεσα, αλλά μόνο όποιος πέφτει μπορεί να σταθεί. Μπορείτε να συνεχίσετε να μου πετάτε πέτρες ή να τις πετάξετε στην άκρη και να με βοηθήσετε να σταθώ στα πόδια μου. Διότι όταν σηκωθώ, όλη η Βραζιλία θα σηκωθεί μαζί μου».