Το Κατάρ έχει ένα μεγαλόπνοο και “επιχρυσωμένο” πλάνο για του Μουντιάλ του 2022, με μεγαλοπρεπή πάρτι σε κρουαζιερόπλοια και ξεχωριστούς καλεσμένους, όπως η Lady Gaga, η ABBA και η Aerosmith.

Την ώρα που οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, οι ποδοσφαιριστές και το φίλαθλο κοινό ενίστανται για τη στάση του Κατάρ απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θανατηφόρες συνθήκες εργασίας κι εκμετάλλευσης για πάνω από 6.500 ανθρώπους την τελευταία εντεκαετία, οι διοργανωτές βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο ιδανικό Μουντιάλ ενόψει του Νοεμβρίου του 2022. Κι αυτές αφορούν το γκλάμουρ και τα εξωαθλητικά events που πρόκειται να ανεβάσουν στα ύψη τη δημοφιλία του τουρνουά και την εμπειρία των φιλάθλων που θα ταξιδέψουν στο αραβικό κράτος για το σπουδαιότερο ραντεβού του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρουν οι «Times», το Κατάρ θέλει να προσελκύσει το κοινό με το… αφόν γκατέ της μουσικής βιομηχανίας της Δύσης και ετοιμάζει μεγαλοπρεπή πάρτι και μουσικά events, με καλεσμένους μεταξύ άλλων τη Lady Gaga, τις θρυλικές μπάντες, ABBA και Aerosmith και τον Νο1 τενόρο, Αντρεά Μποτσέλι. Όλοι οι καλλιτέχνες ανήκουν στη δισκογραφική της Universal, η οποία συνεργάζεται με την FIFA, εξ ου και η επιλογή των διοργανωτών.

Οι εκδηλώσεις, μάλιστα, θα στεγαστούν σε υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι που κατασκευάστηκε ειδικά για το Μουντιάλ και στα οποία θα κάνουν εμφανίσεις τα παραπάνω ονόματα-τοτέμ του πενταγράμμου.

Κι αν οι φίλαθλοι περιμένουν «τρελό» lifestyle και γλέντι χωρίς όρια, ο ίδιος ο νόμος του Κατάρ έρχεται να τους… προσγειώσει, καθώς σύμφωνα με αυτόν είναι προσβλητικό να πίνει κάποιος αλκόολ σε δημόσιο χώρο ή να κυκλοφορεί μεθυσμένος, ενώ απαγορεύεται η χρήση αλκόολ σε άτομα κάτω των 21. Κανόνες που πολύ δύσκολα θα «παγώσουν» στο διάστημα της διοργάνωσης που θα λάβει χώρα από τις 21 Νοεμβρίου ως τις 18 Δεκεμβρίου.