Ο Γιόνας Μπάερ Χόφμαν που είναι γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιριστών,  χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου ξανά τους χειμερινούς μήνες.
Ο γενικός γραμματέας της ένωσης τόνισε πως κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για την υγεία των ποδοσφαιριστών και δεν θα πρέπει καν να αποτελεί επιλογή για την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται το γεγονός πως στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κάταρ, το οποίο διεξήχθη μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, οι ποδοσφαιριστές είχαν μόνο μία εβδομάδα προετοιμασίας και αποθεραπείας, ενώ σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Fifpro τα ανάλογα διαστήματα θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 14 μέρες.
Ταυτόχρονα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς τις ομάδες και τις ομοσπονδίες, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει άμεσα να ερευνήσουν μια κοινή φόρμουλα προκειμένου το ιδιαίτερα απαιτητικό καλεντάρι και οι αγώνες των ποδοσφαιριστών να μειωθούν σημαντικά.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για την πραγματικότητα ότι οι διοργανώσεις συνεχώς διευρύνονται, με τελευταίο παράδειγμα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 που θα διεξαχθεί με 48 και όχι 32 ομάδες.

Αναλυτικά τα λόγια του Γιόνας Μπάερ Χόφμαν:
«Η πραγματοποίηση ενός ακόμα χειμερινού Παγκοσμίου Κυπέλλου χωρίς τις ανάλογες αλλαγές και τροποποιήσεις στο καλεντάρι είναι απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη. Κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να αποτελεί επιλογή για κανέναν. Εάν επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ξανά μία τέτοια διοργάνωση τους χειμερινούς μήνες, θα πρέπει να συνεννοηθούν με τα πρωταθλήματα και να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο πρόγραμμα. Τροποποιήσεις οι οποίες θα παρέχουν τουλάχιστον 15 μέρες διακοπή πριν και μετά από κάθε τουρνουά».
Υπενθυμίζεται πως ο ισχυρός άνδρας της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο είχε εκφράσει την εκτίμηση του ότι η πραγματοποίηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά χειμώνα οδήγησε σε καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κάτι ανάλογο να επαναληφθεί και στο μέλλον.
Την ίδια ώρα, η Σουδική Αραβία φαίνεται να ετοιμάζεται να καταθέσει υποψηφιότητα για την διεξαγωγή της διοργάνωσης του 2030, ενώ και ο συνασπισμός Ισπανίας και Πορτογαλίας που το διεκδικεί ήδη επίσημα, έχει δηλώσει πως θα μπορούσε να πραγματοποιήσει το τουρνουά ακόμα και τον χειμώνα.