Ο Αντουάν Γκριεζμάν ισοφάρισε στον αγώνα με την Τυνησία, αλλά δεν μέτρησε, ως οφσάιντ, με την ομοσπονδία της Γαλλίας να έχει αντίθετη άποψη και να στέλνει διαμαρτυρία στη FIFA.

Ο επιθετικός της Ατλέτικο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1, με τους παίκτες της Τυνησίας να κάνουν σέντρα και ένα δευτερόλεπτο μετά ο Μάθιου Κόνγκερ σφύριξε τρεις φορές για τη λήξη.

Κατόπιν ειδοποιήθηκε για την επίμαχη φάση και κλήθηκε να τη δει και ο ίδιος στο VIDEO, κάτι που απαγορεύεται από το πρωτόκολλο του VAR, όπως διατείνονται οι Γάλλοι, επειδή είχε γίνει ήδη η σέντρα των Τυνήσιων και είχε αλλάξει η φάση.

“Αν το παιχνίδι είχε αρχίσει ξανά έπειτα από τη διακοπή, ο διαιτητής δεν μπορεί να προβεί σε εξέταση VIDEO, εκτός από περίπτωση λανθασμένης ταυτότητας (ενός παίκτη που τιμωρήθηκε με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα) ή σε περίπτωση παράβασης που πρέπει να τιμωρηθεί όπως βίαιη συμπεριφορά, φτύσιμο, δάγκωμα ή/και επιβλαβή, αγενή ή κακοποιητικά λόγια ή πράξεις”, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο στους κανονισμούς του IFAB., του Διεθνούς Συμβουλίου Ποδοσφαίρου, του φορέα που είναι υπεύθυνος για τους κανονισμούς του αθλήματος.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γαλλίας ζήτησε εξηγήσεις από τη FIFA με επίσημη επικοινωνία, αφού ουσιαστικά αυτή η απόφαση την οδήγησε στην πρώτη ήττα σε τελική φάση διοργάνωσης από τον τελικό του Euro 2016.

“Περιμένω μια απάντηση για τους κανονισμούς. Δεν τους ξέρω όλους απ’ έξω. Ο διαιτητής σφύριξε σέντρα και το τέλος του παιχνιδιού και δεν είμαι βέβαιος ότι το παιχνίδι μπορούσε να αρχίσει ξανά. Πήγα στον διαιτητή να το συζητήσω. Περιμένω μια απάντηση και δεν θα πω τι μου είπε. Δεν θέλω να τον αμφισβητήσω. Έχετε τον αριθμό του Πιερλουίτζι Κολίνα (σ.σ. αρχιδιαιτητής της FIFA);”, δήλωσε μετά τον αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Για την ιστορία, σε αυτήν την περίεργη φάση, ο διαιτητής εξέτασε το VIDEO και θεώρησε ότι υπάρχει οφσάιντ στον εκτεθειμένο Γκριεζμάν, επειδή η μπάλα πήγε πάνω του από ακούσια επαφή αμυνομένου της Τυνησίας.