Ο Έντισον Καβάνι Καβάνι μίλησε σε ισπανικό ραδιόφωνο και ζήτησε πως αν είναι να τιμωρηθεί ο ίδιος επειδή κατεδάφισε το σύστημα του VAR, ο διαιτητής θα πρέπει να μπει φυλακή για τα σοβαρά λάθη που έκανε.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα μετανιωμένος για όσα συνέβησαν μετά την λήξη του αγώνα της Ουρουγουάης με την Γκάνα και την επικράτηση της ομάδας του με 2-0, η οποία δεν στάθηκε αρκετή για να δώσει στην «σελέστε» την πρόκρισή της για τη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης. Η εξέλιξη αυτή έκανε έξαλλο τον βετεράνο φορ, που βγαίνοντας από το γήπεδο χτύπησε το σύστημα του VAR.

Ο Έντινσον Καβάνι σε σχετική ερώτηση τόνισε πως αν τιμωρηθεί ο ίδιος επειδή χτύπησε το μηχάνημα του VAR, τότε ο διαιτητής θα έπρεπε να μπει στην φυλακή, αφού δεν επιτρέπεται να κάνεις τέτοια λάθη με όλα αυτά τα συστήματα.

«Αλλά αν με τιμωρήσουν επειδή χτύπησα το VAR, τον διαιτητή, που μας έβγαλε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα πρέπει να τον βάλουν φυλακή, επειδή αυτά τα λάθη δεν γίνεται να συμβούν με το VAR, με όλες τις κάμερες και τους διαιτητές που έχει από πίσω.

Με ανησυχεί (μία ενδεχόμενη τιμωρία). Φυσικά και με ανησυχεί, επειδή σημαίνει πως θα αποκλειστώ από αγώνες και δεν θα μπορώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου, την ομάδα μου, την χώρα μου. Με ανησυχεί. Αλλά αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν. Μπείτε λίγο στην θέση του ποδοσφαιριστή, όχι απλώς στου διαιτητή και στων άλλων, αλλά στου παίκτη για να δείτε τι συνέβη, γιατί συνέβη αυτό και γιατί τα πράγματα που συνέβησαν έγιναν έτσι».