Ο προπονητής της Ολλανδίας, Λουίς Φαν Χάαλ κατανόησε την στάση των οπαδών να μποϊκοτάρουν το παγκόσμιο κύπελλο στο Κατάρ και είναι ευχαριστημένος που μια μερίδα φιλάθλων θα βρίσκεται στα γήπεδα.

Ο Φαν Χάαλ επανέλαβε επίσης τον ισχυρισμό του ότι το Κατάρ δεν θα έπρεπε να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, είπε ότι είναι πολύ μικρό για το τουρνουά των 32 ομάδων και ότι η φιλοξενία του τουρνουά θα πρέπει να περιοριστεί σε μεγάλες χώρες που παίζουν ποδόσφαιρο:

Το Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να διεξάγεται στις πιο έμπειρες ποδοσφαιρικές χώρες», πρόσθεσε ο Φαν Χάαλ, αλλά επαίνεσε επίσης για την οργάνωση και τις εγκαταστάσεις.

«Το γήπεδο προπόνησης που έχουμε δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Το ξενοδοχείο και η οργάνωση είναι φανταστικά. Ανυπομονώ πραγματικά για το τουρνουά, αλλά είναι πιο σημαντικό οι παίκτες μου να αισθάνονται το ίδιο».

Τόνισε, επίσης, ότι οι 3.000 Ολλανδοί οπαδοί που θα ταξιδέψουν στο τουρνουά είναι σημαντικοί για την ομάδα του.

«Είναι φανταστικό που θα είναι εδώ», είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου. «Έχουν δίκιο οι φίλαθλοι που το μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ λόγω ανησυχιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά ελπίζω να παίξουμε τόσο καλά που στο τέλος του τουρνουά, όταν παίξουμε τον τελικό, θα παρακολουθήσουν στην τηλεόραση πόσο καλοί είμαστε», πρόσθεσε.

Μια έρευνα με 28.000 ερωτηθέντες στην Ολλανδία, που διεξήχθη από την EenVandaag και δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ανέφερε ότι μόνο το 14% ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το τουρνουά.