Το ποδόσφαιρο ενώνει τον κόσμο κι αυτό ακριβώς έγινε στην συνέντευξη τύπου του Λουίς Φαν Χάαλ,όταν αγκάλιασε νεαρό δημοσιογράφο από τη Σενεγάλη.

Οι συνεντεύξεις Τύπου στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να είναι… απαιτητικές, καθώς οι δημοσιογράφοι «ανακρίνουν» τους προπονητές για διάφορα θέματα. Αυτό ίσχυσε και στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της εθνικής Ολλανδίας, η οποία αντιμετωπίζει αύριο (25/11) τον Ισημερινό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο, καθώς ο Λουίς Φαν Χάαλ κλήθηκε να απαντήσει για τα… πάντα, καθώς δέχθηκε ερωτήσεις από τα ανθρώπινα δικαιώματα, μέχρι την τακτική των «οράνιε» στο αυριανό παιχνίδι. Όμως, ένας νεαρός δημοσιογράφος από τη Σενεγάλη κατάφερε να… αιφνιδιάσει τον 71χρονο προπονητή της εθνικής Ολλανδίας, χωρίς μάλιστα να απευθύνει κάποια ερώτηση στον πολύπειρο τεχνικό.

Ο Πάπα Μαχμούντ Γκεγέ σήκωσε το χέρι του, πήρε το μικρόφωνο και είπε στον Φαν Χάαλ: «Είμαι ένας νεαρός δημοσιογράφος που μόλις άρχισε. Δεν έχω κάποια ερώτηση για σας. Είναι απλά μια ευκαιρία να σας πω ότι είμαι θαυμαστής σας από παιδί, έστω κι αν μας δώσατε την πρώτη μας ήττα (σ.σ. η Ολλανδία νίκησε 2-0 τη Σενεγάλη στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου του Μουντιάλ).

Το σχόλιο αυτό φάνηκε να εκπλήσσει τον 71χρονο Ολλανδό, ο οποίος ωστόσο «έσκασε» στη συνέχεια ένα πλατύ χαμόγελο. «Ω, μπορώ να σε αγκαλιάσω» είπε ο Φαν Χάαλ και συνέχισε: «Θα σου δώσω μια μεγάλη αγκαλιά αργότερα, επειδή νομίζω ότι στην πραγματικότητα είναι σπουδαίο που το είπες αυτό. Ειλικρινά ο κόσμος δεν λέει συχνά αυτά τα πράγματα σε μένα, θα σου δώσω μια μεγάλη αγκαλιά».

Πιστός στο λόγο του, όταν τελείωσε η συνέντευξη Τύπου, ο Φαν Χάαλ χαιρέτησε τον νεαρό άνδρα και τον αγκάλιασε, καθώς ο Ολλανδός αμυντικός, Ντένζελ Ντάμφρις, τον χειροκρότησε και ένα πλήθος συγκεντρώθηκε για να φωτογραφήσει τη διασκεδαστική αυτή στιγμή.