Πήρε θέση για το πολυσυζητημένο πέναλτι ο Πιερλουίτζι Κολίνα, τονίζοντας πως δεν υπήρχε παράβαση.

Το πέναλτι που κέρδισε η Πορτογαλία κόντρα στην Ουρουγουάη με το οποίο έκανε το 2-0, σήκωσε αρκετή κουβέντα, με τους Ουρογουανούς να διαμαρτύρονται ότι το χέρι του Χοσέ Μαρία Χιμένες ήταν χέρι στήριξης και επομένως δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Ο Αλιρέζα Φαγκάνι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ο διαιτητής VAR τον κάλεσε να δει τη φάση και ανακάλεσε την αρχική του απόφαση, δίνοντας πέναλτι. Ο πρόεδρος της CONMEBOL, Αλεχάντρο Ντομίνγκες εξέφρασε την ανησυχία του για την απόφαση, με τον πρόεδρο της επιτροπής διαιτητών της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα να αναγνωρίζει ότι ήταν λάθος απόφαση.

Ο Εντουάρντο Ας ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής για τη συζήτηση για το πέναλτι και την παραδοχή : “Είναι ένα θέμα που συζήτησε ο Αλόνσο (πρόεδρος της ομοσπονδίας της Ουρογουάης) με τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες και που αναμφίβολα επηρεάζει επειδή κάποιος έχει δει κάποιες αποφάσεις όπου το VAR πρέπει να παρέμβει και δεν παρεμβαίνει.

Και σε αυτή την περίπτωση, ο διαιτητής είχε κρίνει σωστά και το VAR τον καλεί και παίρνει μια κακή απόφαση. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Conmebol μίλησε με την Κολίνα και κατέληξε να παραδέχεται ότι ήταν μια κακή απόφαση”.