Οι παίκτες της Εθνικής Ολλανδίας αποφάσισαν να προσφέρουν τις φανέλες που θα φορέσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας θα πάνε στους ξένους εργάτες που δούλεψαν για να γίνει πραγματικότητα το Μουντιάλ στο Κατάρ.

Τις κοινωνικές τους ευαισθησίες έδειξαν για μία ακόμα φορά οι Ολλανδοί διεθνείς που απέδειξαν ότι δεν είναι αποκομμένοι από την πραγματικότητα.

Η απόφαση τους να βγάλουν σε δημοπρασία τις φανέλες που φόρεσαν στις αναμετρήσεις με Πολωνία και Βέλγιο για το Nations League, με τα έσοδα να πηγαίνουν στους εργάτες του Κατάρ πήγε αρκετά καλά (μαζεύτηκαν πάνω από 50.000 ευρώ), κάτι που τους ώθησε να κάνουν το ίδιο και στο Μουντιάλ.

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός των «οράνιε» Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, όλες οι φανέλες των Ολλανδών θα βγουν σε δημοπρασία και τα έσοδα θα πάνε στους ξένους εργάτες που δούλεψαν για να χτιστούν τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ: «Εργάστηκαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και είναι κάτι που το αναγνωρίζουμε. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, ελπίζουμε οι συνθήκες εργασίας να βελτιωθούν», ήταν το μήνυμα του Ολλανδού αμυντικού της Λίβερπουλ.