Την ενδεκάδα με την οποία η Αργεντινή ξεκίνησε στον αγώνα με το Μεξικό (2-0), προτίθεται να παρατάξει ο Λιονέλ Σκαλόνι και στον σημερινό «τελικό» κόντρα στην Πολωνία (21:00) στο στάδιο «974» της Ντόχα.

Ο Αργεντινός ομοσπονδιακός προπονητής μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο πλάνο του για το παιχνίδι, δήλωσε ικανοποιημένος για την πρόκριση της Βραζιλίας, ενώ επαίνεσε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

«Στο παιχνίδι με το Μεξικό καταλήξαμε να αμυνόμαστε με πέντε, ενώ ξεκινήσαμε όπως πάντα. Θα ξεκινήσουμε με τον ίδιο τρόπο απέναντι στην Πολωνία και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα δούμε τι απόφαση θα πάρουμε. Θα μπορούσα να ξεκινήσω με την ίδια ομάδα. Η Πολωνία έχει δυνατούς παίκτες στο ψηλό παιχνίδι, είναι γρήγοροι και έχουν τεχνική. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά θα συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή» τόνισε.

«Υπάρχουν μόνο τρεις ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί, οι υπόλοιπες θα προσπαθήσουν την τελευταία αγωνιστική. Πάντα έλεγα ότι είναι ένας δύσκολος όμιλος και δεν άλλαξε τίποτα. Ξέραμε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Ερχόμαστε με μια σημαντική ψυχική τόνωση που θα μας βοηθήσει. Δεν μπορείς να το συγκρίνεις με τη Ρωσία, είναι διαφορετικά» πρόσθεσε ο Σκαλόνι.

«Η Πολωνία έχει έντεκα πολύ καλούς παίκτες. Όταν αντιμετωπίζουν την Αργεντινή, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, για να μην πω 100%, ο αντίπαλος παίζει με διαφορετικό τρόπο. Θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν στο παιχνίδι μας. Εμείς πάντα πιστεύουμε ότι το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό που πρόκειται να παίξουμε. Είναι η φιλοσοφία μου, ό,τι έγινε, έγινε. Διαγράφουμε το παρελθόν και ξεκινάμε από το… μηδέν. Πέρα από το ότι είναι Μουντιάλ και ότι μπορούμε να πάμε στους «16», είναι το πιο σημαντικό. Είμαι ικανοποιημένος που η Βραζιλία πέρασε, είμαι ο πρώτος οπαδός του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής, έχω φίλους στη Βραζιλία. Παίζουν καλά και τους συγχαίρω γι’ αυτό. Δεν είδαμε, πάντως, κάποια ομάδα ανώτερη από τις άλλες. Το έδειξε η Ισπανία με την Κόστα Ρίκα, αλλά τη δεύτερη φορά με τη Γερμανία ήταν διαφορετικά. Πρέπει να έχεις και τύχη, γιατί τη χρειάζεσαι. Ο πρωταθλητής δεν είναι πάντα ο καλύτερος ή αυτός που σημείωσε τα περισσότερα γκολ» συμπλήρωσε.

«Ο Λεβαντόφσκι είναι σπουδαίος παίκτης και είναι χαρά να τον βλέπω από κοντά, όπως κάθε οπαδός. Η ερώτηση είναι λίγο δύσκολη για το αν έχει το επίπεδο του Λιονέλ Μέσι. Πρέπει να το απολαύσετε, οι συγκρίσεις είναι περιττές. Αν δεν παίξει ο Ντιμπάλα, είναι λόγω τεχνικής απόφασης. Η Αργεντινή νίκησε, θέλει να παίξει όπως όλοι οι συμπαίκτες του. Ο τρόπος παιχνιδιού και το σύστημα παιχνιδιού είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ο τρόπος παιχνιδιού με το σύστημα δεν συμβαδίζει. Ας σχεδιάσουμε το παιχνίδι με βάση αυτό που χρειάζεται η ομάδα».