Ασπίδα προστασίας στο Κατάρ, για την κριτική που δέχεται, ύψωσε ο Τσάβι. Ο θρύλος της Μπαρτσελόνα άρχισε την προπονητική του καριέρα στην αραβική χώρα (Αλ Σαντ) και θεωρεί πως το Μουντιάλ θα βοηθήσει τον υπόλοιπο κόσμο να τη γνωρίσει καλύτερα και να διορθώσει εσφαλμένες απόψεις.

«Πιστεύω ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αφήσει μια πολύ ισχυρή κληρονομιά για την χώρα και την περιοχή. Νομίζω ότι είναι πολύ καλό που η αραβική κουλτούρα γίνεται γνωστή σε όλον τον κόσμο. Θεωρώ, πως υπάρχουν πολύ μεγάλα κλισέ και προκαταλήψεις, έχει γίνει πολλή κριτική στον αραβικό πολιτισμό. Οι άνθρωποι μπορούν να δουν τι είναι το Κατάρ, δεν είναι αυτό που λένε οι άδικοι επικριτές. Ο κόσμος θα κρατήσει πολύ καλές αναμνήσεις από την χώρα», τόνισε στη Marca ο προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Όσο για τις εκτιμήσεις του για το Παγκόσμιο Κύπελλο; «Τα φαβορί, είναι η Βραζιλία και η Αργεντινή, ενώ η Ισπανία είναι πολύ καλή και η Γαλλία είναι πολύ δυνατή. Θα δούμε, θα είναι ένα ενδιαφέρον τέλος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι κρίμα, γιατί η εθνική Κατάρ δεν ήταν στα συνηθισμένα της επίπεδα», απάντησε.