Ο πρώην προπονητής της Δανίας, Άγκε Χαρέιντε, ανακοινώθηκε νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισλανδίας, όπως ανακοίνωσε τη Μεγάλη Παρασκευή η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του νησιού (KSI).

Ο 69χρονος θ΄ αντικαταστήσει τον Άρναρ Βίνταρσον, ο οποίος αποχώρησε στα τέλη Μαρτίου μετά από τους δύο πρώτους αγώνες της Εθνικής στους προκριματικούς του Euro 2024.

Η Ισλανδία ηττήθηκε στο πρώτο ματς με 3-0 από την Βοσνία, ενώ ακολούθησε το εμφατικό 7-0 επί του Λιχτενστάιν. Ο Χαρέιντε ήταν στο τιμόνι των Σκαδιναβών από το 2016 έως το 2020, οδηγώντας τους στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Διετέλεσε επίσης προπονητής της Εθνικής Νορβηγίας μεταξύ 2003-2008.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη με το ραντεβού που κάναμε κι έχω μεγάλες ελπίδες για καλά αποτελέσματα της Εθνικής ομάδας ανδρών από τη δουλειά που θα κάνει ο Άγκε», δήλωσε η πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βάντα Σιγκουργκέιρσντοτιρ.

Η Ισλανδία είναι τέταρτη στον προκριματικό όμιλο του Euro 2024 και οι πρώτοι αγώνες του Χαρέιντε θα είναι εναντίον της Σλοβακίας και της Πορτογαλίας τον ερχόμενο Ιούνιο.