Η ουγγρική ομοσπονδία τιμωρήθηκε εκ νέου μέσα σε λίγους μήνες για την συμπεριφορά των οπαδών στην αναμέτρηση με την Αγγλία, με την FIFA να επιβάλει ποινή με δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 185.000 ευρώ.

Νέα «καμπάνα» σε βάρος της εθνικής Ουγγαρίας με ρατσιστικές αφορμές επέβαλε η FIFA, η οποία ανακοίνωσε τιμωρία της έδρας και πρόστιμο στην ομοσπονδία με αφορμή τους ρατσιστικούς ήχους, τις κινήσεις και τις ύβρεις προς τους παίκτες της Αγγλίας στην «Puskas Arena», στο ματς της 2ης Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, οι Ούγγροι τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 185.000 ευρώ και δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, τον δεύτερο με αναστολή, που σημαίνει ότι θα παίξουν σε άδειο γήπεδο κόντρα στην Αλβανία (9/10) κι από το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στο Σαν Μαρίνο θα βρίσκονται υπό την εποπτεία της FIFA για την επόμενη διετία για τυχόν νέα συμβάντα.

Οι οπαδοί της εθνικής Ουγγαρίας αλλά και η ίδια η ομοσπονδία κάθονται ξανά στο εδώλιο μιας διοργανώτριας αρχής λίγους μήνες μετά το Euro και την τιμωρία 3+1 αγώνων χωρίς κόσμο και προστίμου 100.000 ευρώ που επέβαλε η UEFA, μετά τα ομοφοβικά πανό και τη ρατσιστική συμπεριφορά στα τρία παιχνίδια του ομίλου στη Βουδαπέστη.