Συνηδητοποιημένος για τη δυσκολία του ομίλου της Εθνικής ομάδας ο Γκουστάβο Πογέτ, ξεκαθάρισε και εκείνος ότι δεν σκέφτεται το Nations League. «Δεν θα υπάρχει έκπληξη στην ενδεκάδα…». Αποστολή στην Πορτογαλία.

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής:

Τι δώρο θα θέλατε για τη συμπλήρωση ενός έτους στον πάγκο της Εθνικής ομάδας (25/3): Το κλειδί θα είναι η εμφάνισή μας να είναι στο καλύτερο επίπεδο. Να ξεκινήσουμε αυτόν τον προκριματικό γύρο με νίκη. Υπάρχει κι ένα φιλικό τη Δευτέρα με τη Λιθουανία, αλλά δεν το κοιτάμε ακόμα αυτό.

Και πρόσθεσε: Οταν ανέλαβα αυτή τη δουλειά, ήξερα ποιος ήταν ο βασικός στόχος. Γνώριζα ότι θα ήταν δύσκολη η πρόκριση στο Nations League. Δεν σκεφτόμαστε τη δεύτερη ευκαιρία μέσω των μπαράζ, αν και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα για λίγα περισσότερα ρίσκα. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνεται τώρα.

Όσον αφορά τους παίκτες, πάντα έρχονται νέοι στην ομάδα. Είναι μία ανοιχτή κατάσταση, επιλέγουμε αυτούς που βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αυτό είναι το πλεονέκτημα που δίνεται στους προπονητές των εθνικών ομάδων.

Αν αρκούν οι τρεις μέρες που είχε για την προετοιμασία της ομάδας: Ξέρω τους κανόνες, δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Είναι στην ίδια θέση όλοι οι προπονητές. Ξέρω πολύ καλά τον όμιλο, την ομάδα, είμαστε σε μία θέση που γνωρίζουμε πώς να πετύχουμε. Αν μου το έλεγες πριν ένα χρόνο, θα σου έλεγα ότι χρειάζομαι 2-3 εβδομάδες. Ξέρω τι μπορώ να περιμένω από τα παιδιά. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Όχι τέλεια, αλλά πολύ καλύτερη.

Αν θα “θυσιαστεί” το θέαμα για το αποτέλεσμα: Είμαι προπονητής που σέβομαι την μπάλα πολύ. Σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν διαφορετικές στιγμές, θέσεις. Εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθεί κάθε παιχνίδι. Μπορεί να χρειαστεί να κοντρολάρεις το παιχνίδι ή να κάνεις περισσότερες ευκαιρίες. Θα σας απαντήσω περισσότερα αύριο.

Αν ετοιμάζει εκπλήξεις για την ενδεκάδα: Δεν θα έλεγα ότι θα έχουμε εκπλήξεις. Γνωρίζω την ομάδα. Θα πάρω μία τελική απόφαση σήμερα. Αλλά η ομάδα είναι εκεί, την έχω στο μυαλό μου. Έχω εικόνα του ποια θα είναι η ενδεκάδα αύριο.

Για τον Βλαχοδήμο και την εμπειρία που έχει: Είναι πάρα πολύ σημαντική. Υπάρχουν παίκτες που έχουν σκαμπανεβάσμαστα. Ο Οδυσσέας όμως είναι ένας επαγγελματίας, με σταθερή απόδοση. Παίζει απέναντι στους καλύτερους. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο παίκτη να υπερασπίζεται την εστία της Εθνικής.