Ικανοποιημένος με την εικόνα της Εθνικής, αλλά όχι με τη σπατάλη των φάσεων εμφανίστηκε μετά το 0-0 με τη Λιθουανία ο τεχνικός της Εθνικής, Γκουστάβο Πογιέτ.

Ο Πογιέτ, ταυτόχρονα, υποστήριξε πως είναι καλό ότι οι παίκτες είναι απογοητευμένοι και ανέφερε πως πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια.

«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ένα εξαιρετικό παιχνίδι χωρίς να καταφέρουμε να σκοράρουμε. Είναι φοβερό αυτό που γίνεται με το ποδόσφαιρο, δεν έχει σημασία πόσες ευκαιρίες έχεις, σημασία έχει να βρεθεί η μπάλα στο πλεκτό», είπε.

«Δεν το καταφέραμε απόψε, το καλό είναι πως ο παίκτες είναι απογοητευμένοι με την ισοπαλία γιατί θέλαμε να πάμε τον Ιούνιο με δύο νίκες πίσω μας. Μερικές φορές μπορείς να έχεις την καλύτερη απόδοση και να μη σε δικαιώνει το αποτέλεσμα. Στο δεύτερο μέρος επειδή υπήρχε τόση μεγάλη θέληση για τη νίκη ανοίξαμε πολύ τους χώρους μας και αυτό μπορεί να δημιουργήσει και πρόβλημα», συμπλήρωσε ο Πογιέτ.

Καταλήγοντας επισήμανε: «Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει τους παίκτες να βγαίνουν μπροστά και να είναι επιθετικοί αλλά μπορεί έτσι να ανοίξεις, να σε βρει η αντίπαλη ομάδα σε τέτοια θέση που να σκοράρει και δεν θέλω να το βλέπω αυτό. Δεν θέλω να διακινδυνεύω γιατί το παιχνίδι μας βασίζεται πάρα πολύ στην οργάνωση».