Η Ιαπωνία νίκησε με 3-1 τη Νορβηγία στην Ουέλινγκτον για τον δεύτερο χρονικά αγώνα της φάσης των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Στο 15’ η Ιαπωνία προηγήθηκε, όταν μετά από σέντρα της Μιγιαζάβα, η Έγκεν στην προσπάθειά της να διώξει, άλλαξε πορεία στη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας της για το 1-0. Η Νορβηγία βρήκε απάντηση 5 λεπτά μετά, καθώς στο 20’ μετά από σέντρα από δεξιά, η Έγκεν με ωραία κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Η Ιαπωνία στο 50’ πήρε ξανά προβάδισμα, όταν η Ρίσα Σιμίζου εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο της άμυνας και τις κόντρες και με πλασέ έκανε το 2-1. Η Νορβηγία βγήκε μπροστά για να πιέσει, η Ιαπωνία εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους και έτσι στο 81’ μετά από κάθετη πάσα, η Χινάτα Μιγιαζάβα βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε ιδανικά για το 3-1.

Ιαπωνία (Φουτόσι Ικέντα): Γιαμασίτα, Μινάμι, Κουμαγκάι, Τακαχάσι, Σιμίζου, Ναγκάνο, Έντο, Χασεγκάβα, Μιγιαζάβα, Τανάκα (72’ Ουέκι), Φουτζίνο

Νορβηγία (Χέγκε Ρίισε): Μίκαλσεν, Χάνσεν, Μιέλντε, Μπιέλντε (88’ Χόρτε), Χαρβίκεν, Ένγκεν, Ρίσα (63’ Μάανουμ), Ρέιτεν, Χάνσεν (74’ Χέγκερμπεργκ), Χάαβι (63’ Σέβικ), Χάουγκ