Ο Τζάνι Ινφαντίνο μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τη θετική επίπτωση στην Αφρική από ένα Μουντιάλ ανά διετία έσπευσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, προσπάθησε ο Τζάνι Ινφαντίνο μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για το πώς μπορεί ένα Μουντιάλ ανά διετία να σταματήσει τους πνιγμούς των Αφρικανών στη θάλασσα. Ο πρόεδρος της FIFA σε νεότερη τοποθέτησή του, που διαμοιράστηκε μέσα από το γραφείο Τύπου της FIFA, θέλησε να δικαιολογηθεί, αλλά μάλλον δεν τα κατάφερε.

«Δεδομένου ότι συγκεκριμένες δηλώσεις που έγιναν από μένα στο Συμβούλιο της Ευρώπης νωρίτερα παρερμηνεύτηκαν και παρουσιάστηκαν αποκομμένες από το γενικότερο νόημα, θέλω να καταστήσω σαφές πως στην ομιλία μου το γενικότερο μήνυμά μου ήταν ότι ο καθένας που βρίσκεται σε θέση να παίρνει αποφάσεις έχει την ευθύνη να βοηθά στη βελτίωση της κατάστασης των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αν υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες διαθέσιμες, μεταξύ άλλων και στην Αφρική, αλλά όχι μόνο στη συγκεκριμένη ήπειρο, αυτό θα επιτρέψει στον κόσμο να τις εκμεταλλευτεί. Αυτό ήταν το γενικό σχόλιο, που δεν απευθυνόταν άμεσα στην πιθανότητα να διεξάγεται ανά διετία το Παγκόσμιο Κύπελλο», ήταν η νεότερη τοποθέτηση του Ινφαντίνο.